Facebook hozzászólás

Chorizo, rák és csirke Strasbourgból

Megint járhattam Strabourgban, az Európai Parlamentben a testület Budapesti Irodájának segítségével. Mint azt már láthattátok, ilyenkor nemcsak a nagypolitika érdekel! Ezúttal is hoztam Nektek egy-két érdekességet! A most következő recept különlegessége, hogy Strasborugban, az EP éttermében ettem, ahol különösen vigyáznak arra, hogy minden nemzet képviselője találjon magának fogára valót! 

Jambalaya StrasbourgbólHozzávalók négy éhes szájhoz:

  • 8 kis pikánsan fűszerezett és grillezett csirke alsócomb
  • 8 királyrák ugyanúgy fűszerezve és grillezett
  • 1 szál chorizokolbász felkarikázva
  • 1 cs újhagyma karikára vágva
  • 1 zöld, 1 sárga kaliforniai paprika
  • 6 ek ízlés szerinti apróra vágott vegyes leveszöldség, benne kukorica, répa, borsó
  • 2 bögre átöblített rizs
  • 5 bögre víz
  • ízlés szerint só, bors, vegeta

Elkészítés:

Pirítsd az ízletes, karikára vágott kolbászt olajon. Ha már szépen olvad, dobd rá a kockára vágott kaliforniai paprikákat, az újhagymát, majd dobd rá a rizst. Keverj rajta egyet, és öntsd fel a vízzel. Tégy rá fedőt! Kislángos, 15 perces párolás után add hozzá a zöldségeket, és kell még 4-5perc. Közben fűszeresen grillezd a csirkecombokat, majd után a rákokat egy wokban. Tálaláskor első a rizses alap, majd jöhet rá a csirkecomb és a rák.

Én még válogattam magamnak egy tál zöldséget, mert ez így túl tömény volt nekem, de mindenkinek szíve joga, hogy szereti! Jó étvágyat Európában!

Bajor csoda
Útban Strasbourgba, európai parlamenti tudósításaim kedvenc helyére, egyszer-kétszer megállunk. Így történt ez most is, és ilyenkor – szó szerint – minden érdekel, mindent megkóstolok! Például Bajorországban bármit is rendelsz vacsorára, szinte automatikuson hozzák a salátát. Akkora friss adagot, hogy az például nekem elég is volt az esti étkezésre! Nagyon finom, nagyon egészséges, és nem bonyolult! A farsangi asztalra ezúttal egy fűszeresebb majonéz került! Próbáld ki!
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Lassú hajóhintába ül a vérnyomás

Erős lehűlést hozott a hét eleji hidegfront, az átlag alá csökkent a hőmérséklet. Reggelente előfordulnak már…

Csak 108 lépés az életért: ez azért buli

Testet-lelket megújító, különleges mozgásra hív a 25 éves Magyarországi Taoista Tai Chi Társaság. 2019. szeptember…
1 / 1 496

Receptek

HÍREK

1 / 1 147

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!