Facebook hozzászólás

Citrommártásos sült tintahallal brillíroznak az elfoglalt háziasszonyok

Van úgy, hogy rohanunk egész nap, és már hazafelé filózunk azon, mi is lesz a vacsi… No, ez pont egy ilyen estére szóló fogás. Igen, legyen a fagyasztóban mindig egy-két félkész cucc, amiből el lehet indulni. Citromnak is lennie kell, főként egy influenzás, meghűléses szezonban. A fogás innentől szinte adott!… 

Sült tintahal, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Hozzávalók: 

Elkészítés:

180 fokos olajban hirtelen süsd ki a tintahalkarikákat. Tedd itatóspapírra, és tartsd melegen. A vajat olvaszd meg, majd hagyd egy picit hűlni. Egy másik tálban keverd össze a tojássárgákat a fehérborral és a citromlével, majd gőz fölött kerverd habosra. Vedd le a lángról, és a már langyos vajat nagyon lassan add hozzá. Jöhetnek a fűszerek is a lassú kavarás mellett. Ezzel a citrommártással tálalhatod a tintahalkarikákat. Én egy kis párolt rizst szoktam adni hozzá köretként, no megy egy pohár fehérbort! Jó étvágyat!

Maradt egy kis fagyasztott halászlé? Itt a paella a tenger fantasztikus gyümölcseivel!
Most, hogy vége az ünnepi sütés-főzésnek, szusszanhatunk! A halászlé alapleve oly bőségesre sikeresedett az idén, hogy lefagyasztottam. Most elő vele, mert nagyszerű lesz a paellához! Természetesen ez a fogás nem belga, de Brüsszel multikulturális konyhavilágában mindennapos. Első brüsszeli forgatásom első estéjét is ez koronázta meg – egy nagy korsó belga barna sör kíséretében! Pompás! Ibéria étele szinte mindennel kombinálható, most mutatok egy egyszerűt a tenger gyümölcseivel!

 

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

Receptek

OTTHON

Ásó, kapa, nagyharang – helyett az Égig érő fű

Most is bejött: a kevesebb több. Nagyon kevés időt tudunk otthon tölteni, de olyankor olyan jól esik kiülni a…

Ahol 15-25 millióért vehetünk házat

Habár tovább bővül a kereslet, és emelkednek az árak a Velencei-tónál, még mindig rendkívül versenyképes az…
1 / 345

CSALÁD

Agresszívvá válhat-e a gyerekem, ha megtanulja megvédeni magát?

Üt, csíp, rúg, harap, sikít, kiabál - ki ne találkozott volna már olyan gyermekkel, akiből szabályosan előtör az agresszivitás a közösségben. Annak ellenére, hogy a…
1 / 136

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!