Facebook hozzászólás

Citromtorta franciásan

Aki szereti a savanyú és édes párosából kialakuló ízélményt, aki kedveli a citromos, savanykás ízeket, annak igazi szerelem lesz a francia citrom tortácska. Elkészíteni sem túl bonyolult, érdemes nekivágni!

Citromtorta, Kép: receptguru.cafeblog.hu
Kép: receptguru.cafeblog.hu

Hozzávalók:
Tésztához:
200 g liszt
120 g vaj
80 g porcukor
1 tojás
1 csipet só

Töltelékhez:
4 egész tojás
200 g porcukor
250 ml tejszín
6 citrom
Díszítéshez:
2 tojásfehérje
50 g cukor
1 csipet só,
1 lim

Elkészítése:
A tésztát alaposan összegyúrom, amíg sima nem lesz, majd fóliába csomagolom és 20 percig hűtőben pihentetem. A sütőt előmelegítem  180 fokra, gázsütő (6-os fokozat), majd kivajazom és kilisztezem a lapos sütőformát és a kinyújtott tésztát belesimítom, majd egy villával megszurkálom, hogy ne púposodjon fel, és 10 percig sütöm.
A töltelékhez kinyomom a citromok levét, a cukrot a tojással habosra keverem, hozzáadom  tejszínt, végül a citromlevet. A krémet a tésztára öntöm, és vissza teszem sülni 30-40 percre.

A tésztát hagyom hűlni kb 20 percet, a tojásfehérjét a cukorral és egy csipet sóval kemény habbá verem és a tortán eloszlatom. Csinálhatunk dekoratív mintát is a tetejére, vagy apró habcsókokat nyomunk habzsákkal. 210 fokra előmelegített sütőben addig sütöm, amíg a teteje kissé megbarnul. Lime szeletekkel díszítem, majd tálalom.

Citromos halkrém vacsorára
Hihetetlenül gyorsan elkészíthető ez az előételnek is megfelelő finomság, ami visszaidézi a nyaralások hangulatát, egy gyors halkrém, melyhez biztosan nektek is van otthon minden. Azon túl, hogy örömmel eszünk ilyen finomságokat, egészséges ételről van szó.
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

Receptek

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 145

HÍREK

1 / 1 146

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!