Facebook hozzászólás

Coffee Chocolate

Most bemutatjuk egy híres séf technikáját, amely a kávé és a csokoládéfüggők számára maga a tökéletes mennyország. Ez a recept a Coffee Chocolate a Lavazza és Ferran Adrià séf 2007-es együttműködésének eredménye, tehát így csinálják a profik!

Caffee Chocolate, Kép: Lavazza
Kép: Lavazza

Nem egy tudós laboratóriumában, hanem Ferran Adrià, a kulinária élvonalába tartozó úttörő séf konyhájában vagyunk, a finomság elkészítése mégsem olyan egyszerű.  Nem biztos, hogy minden háztartásban található folyékony nitrogén és ehető arany

Az elkészítéskor maga a kávé többféle átalakuláson megy keresztül: egyszerű babból cukros kockává, szilárdból folyékonnyá, és végül forróból hideggé alakul át.

A folyékony nitrogénbe merítés miatt a cukrozott kávékocka kívülről hirtelen megszilárdul, amit ezután leöntünk forró csokoládéval, majd ehető arany díszítéssel fokozzuk a megjelenést.

De az igazi meglepetés belülről érkezik: a folyékony „kávészív”! Ha hűtőben tároljuk, akkor a csokoládéban lévő kávé megolvad (a folyékony nitrogénnél alacsonyabb hőmérséklet miatt), és bent marad a megszilárdult külső csokoládéréteg belsejében.

Kellemes Valentin-napot!

Élvezd minden cseppjét – így válassz bort a szerelmes estédhez!
Milyen bort válasszunk a szerelmes vacsora mellé? Ezzel a címmel kaptunk egy fantasztikus összeállítást a Dubicz Borászattól! Bár a Bálint-nap már elmúlt, szerelem azonban mindig lesz, amíg a világ világ, ahogy a gyertyafényes vacsorák sem mennek ki soha a divatból! A Mátrából kapott tanácsok tehát örök érvényűek! Így most elmondjuk, hogyan válhatunk pillanatok alatt borszakértővé? Mire érdemes figyelni bor-étel párosításnál, hogy tökéletes legyen a romantikus vacsora? Rajta, kápráztasd el szerelmedet!
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

Receptek

OTTHON

Luxusvillák saját gáttal a Rómain

Nemsokára elkészül Budapest első minimál stílusú prémium villa-parkja a Római-parton, csupán pár méterre a Dunától!…

Öt tipp, amire nagyon figyelj, ha új növényt veszel!

Itt a tavasz és sokan ilyenkor új növényeket szereznek be a kertjükbe. Az eladónál gyönyörűnek tűnő virágok azonban…
1 / 346

HÍREK

1 / 1 136

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!