>
Facebook hozzászólás

FINN BARÁTAIM EGYIK KEDVENCE

Csalános pirog

Gondolkodtál már azon, hogy miért annyira egészségesek a finnek? Megmondom: nagyon okosan étkeznek! Halfogásaikat imádom, de itt van egy másik különlegesség is, már amennyire a magyar konyhában különlegességnek számít a csalán…

Pirog, Kép: wikimedia
Kép: wikimedia

Hozzávalók

a tésztához:

a töltelékhez:

Elkészítés:

Áttörtjük a krumplit, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a puha vajat. Jól összedolgozzuk, majd kerekre nyújtjuk, és egy kb. 26 cm-es átmérőjű sütőbe vagy jénaiba simítjuk bele. Úgí igazgassuk el, hogy legyen peremes is! Lisztes kézzel könnyebb dolgozni! A töltelékhez leforrázzuk a csalánt, (esetleg a spenótot). Hozzákeverjük az összes többi alkatrészt, és szépen elhelyezzük a tészta tetején. Maradék tésztacsíkokból valami vicceset is kitalálhatunk, és a tetejét megkenhetjük egy kis tojással! Az előmelegített sütő alsó rácsára tesszük, és 30 perc alatt készre sütjük.

Dr. House és a csalán

Csalán, Kép: pixabay
Kép: pixabay

A csalán sok tekintetben hasonlít a híres szappanopera főhőséhez. Dr. House kegyetlen, ahol teheti, mindenkibe belemar egyet-kettőt, mégis szinte mindenre tudja a választ. A csalán, mint egyik legismertebb gyom- és gyógynövényünk, hasonlóan viselkedik. Csípős, de aki használja, sok betegségtől megmenekülhet.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Mit tegyek, ha rájövök, hogy demenciám van?

Jelentős változásokat hoz a te és szeretteid életében az Alzheimer-kór korai stádiuma (vagy enyhe Alzheimer-kór).…

Süss fel nap, fényes nap, …

Elkezdődött a december, és ezzel együtt ránk tört a tél is! A markáns front mögött sarkvidéki levegő zúdult be a…
1 / 1 508

CSALÁD

Az állatoknak is van lelkük!

- Az állatoknak is van lelkük, szellemük – vallja Dr. Németh József állatorvos. A Patadoki néven is ismert homeopata orvos a megelőzésben hisz, ennek ellenére sok olyan állat…
1 / 140

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 148

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!