Facebook hozzászólás
1 500

ÍZÜZENET A MÚLTBÓL

Cseresznyebefőtt „öregesen”

Hurrá, itt a nyár, és vele együtt megkezdődött gyümölcs-, illetve befőzési szezon! Az elsők között mosolyog a cseresznye, nézzük tehát azt a receptet, amit nagymamám is használt. A legfontosabb, hogy ne a legszebb, legérettebb szemeket válogasd össze! Azt kapd be nyugodtan!

Cseresznye, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Elkészítés:  

1 liter vízhez adj 30 dkg cukrot, és főzz szirupot. A szemeket tisztítsd meg alaposan, egy pici hibás se kerüljön bele, mert az egész üveget tönkre teheti!  Tedd a szemeket az üvegbe, de közben rázogasd, hogy a cseresznye jól elhelyezkedjen, vagyis minél több férjen bele. Öntsük fel az üvegeket a sziruppal, de úgy, hogy kb. 2 ujjnyi maradjon ki a tetején, mert a még a cseresznye is enged levet! Kösd le jól, majd állítsd a gőzölőfazékba. Maradjon így 20 percig. A 20 percet onnan kell számítani, amikortól az üvegekben kis gyöngyök nem kezdenek szállingózni. Zárjuk el a gázt, bugyoláljuk be az egészet, és hagyjuk szép, lassan kihűlni! Majd meglátod, hogy fogod élvezni a télen!

Zöldség “befőttek”gyorsan, egyszerűen

Milyen jó is lenne télen friss zöldséget enni! Ha frissel nem is tudunk szolgálni, az általunk eltett sóska, karfiol, biztosan sikert arat vendégeink körében is.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Mi a német juhászkutya népszerűségének titka?

Nem lehet elvitatni, hogy az egyik legnépszerűbb fajta a német juhászkutya. Nemcsak munkakutyakánt lehet rá…

Stílusos női cipők a trendek tükrében

Ahogy az évszakok változnak, úgy változnak az irányzatok - ideértve a legújabb női cipőket - és a trendek is. A…
1 / 3 453

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!