Facebook hozzászólás

Csicseriborsó aszalt paradicsommal – Klári néni receptje alapján

Van nekünk egy Klári nénink aki – mondhatni – barátunk – írja Pammer Lívia. Egy csodás tavaszi napon Klári néni hozott nekik ebből a csicseriborsós ételből, még langyos pirítóssal és reszelt sajttal. Az ő instrukciói alapján hétvégén Livi is elkészítette a saját verzióját. Rajta, próbáljátok ki Ti is.

Csicseri borsó aszalt paradicsommal, Kép: Pammer Lívia
Kép: Pammer Lívia

Hozzávalók:

Elkészítés:

A hagymát kevés zsiradékon puhára pároljuk, kevés vízzel felöntjük, és hozzáadjuk a csicseriborsót. Sózzuk, fokhagymagerezdet reszelünk hozzá, ízesítjük kurkumával és gyömbérrel, majd kicsit átpároljuk. Nem kell sok idő a főzéshez mert a konzerv csicseriborsó már átgőzölt formában került a dobozba. A főzés végén hozzáadjuk az aszalt paradicsomot, és éppen csak egyet “rottyantunk” rajta. Tálaláskor reszelt sajtot és pirítóst kínálunk hozzá. A fűszerekkel ki-ki ízlése szerint bánjon!

Köszönöm Klári néninek a kiváló receptet!

Leveles kel főzelék marhahúspogácsával
A családban rajtam kívül nem nagyon rajonganak a kelkáposztáért, ezért ritkán főzök ebből az egyébként igen finom és egészséges zöldségféléből – írja Pammer Lívia. Most egy reform főzelék készült kontaktgrillen sült marhahúspogácsával. Jó étvágyat!
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Na, ma ezekkel a meglepikkel boríthatod ki a párodat

Bár számos háztartási eszköz, kisgép, berendezés elengedhetetlen kelléke hétköznapjainknak, egyeseket érzékenyen érinthet, ha ilyesmit kapnak szívszerelmüktől. Vagy ha egy bizonyos dolgot kapnak…
1 / 210

Receptek

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 142

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!