Facebook hozzászólás
712

Csicseriborsó vagdalt

A hüvelyesek közül a babfélék fogyasztása igencsak elterjedt hazánkban, ám a szintén ehhez a családhoz tartozó csicseriborsóról ugyanez már nem mondható el. Pedig roppant egészséges, és még olcsó alapanyag is.

Csicseriborsó fasírt, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók:
1 doboz csicseriborsó konzerv
1 dl citromlé
10 dkg főtt bulgur
2 gerezd fokhagyma
fűszerek ízlés szerint, úgymint: 1 mokkáskanál őrölt kömény, 1 kávéskanál római kömény, esetleg chili

1 nagy csokor petrezselyem

Elkészítés:
A borsót villával összetörjük, hozzákeverjük a búzatöretet (bulgur), a fűszereket, a fokhagymát, petrezselymet. Sózzuk, alaposan összedolgozzuk, citromlével kötjük. Vizes kézzel pogácsákat formálunk belőlük, olajban sütjük. Bármilyen zöldsaláta remek hozzá.

Pita házilag
És persze tehetjük pitába is a salátákkal együtt, és akkor kész is a falafel szendvics. Megmutatjuk, hogyan süsd a pitát!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!