Facebook hozzászólás
608

Csicseriborsós halpogácsa

Hidegen, melegen egyaránt kitűnő, viheted munkahelyre, teheted uzsonnás dobozba, és a pikniken is jó szolgálatot tesz.

Csicseriborsós halpogácsa, Kép: flickr.com
Kép: flickr.com

Hozzávalók:
150 gr joghurt
egy csomag friss koriander
2 doboz csicseri konzerv
40 dkg tonhal konzerv
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál citromlé
1 teáskanálnyi köménymag
1/2 teáskanál szárított chili
2 evőkanál liszt
4 evőkanál étolaj

Elkészítés:
Az összevágott koriander felét keverjük a joghurtba, hűtsük le. A csicseriborsót öblítsük le, öntsük robotgépbe, turmixoljuk darabosra. Morzsoljuk hozzá a tonhalad, mehet vele az apróra vágott kétféle hagyma, a citromlé, a kömény, acili és a maradék koriander. Sózzuk, borsozzuk, összekeverjük. Osszuk 12 egyforma pogácsára, forgassuk meg lisztben mindegyiket, majd süssünk belőlük fasírtot. 5-6 perc szükséges a művelethez, egyszer fordítsuk meg a pogácsákat. A korianderes joghurttal tálaljuk.

Halpogácsa, az egészséges finomság
Mifelénk nem terjedt el a halnak ilyen módon való fogyasztása, de igazán szívből ajánlom, hogy próbáld ki, vedd be a repertoárba, mert egyszerű, mint egy pofon, esélyes, hogy még olyan is megkóstolja, aki a halra azt mondja, hogy fujj, és hát nem utolsó sorban egészséges étel. Ez a recept friss halból készül, nem konzervből.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!