Facebook hozzászólás
253

Csirke mogyorószószban

Elsőre egzotikusnak hangzik, de ha megkóstoljuk, szinte csodálkozunk, hogy miért is nem szerepelt mindig is a repertoárunkban! Krémes, ízletes és egyszerű elkészíteni.

Kép:Életforma

Hozzávalók:

1 egész, kicsontozott csirkemell
10 dkg hámozott mogyoró
3 szál zöldhagyma
3 gerezd fokhagyma
1 szelet szikkadt kenyér
olívaolaj
3 dl fehérbor
3 dl csirke alaplé (vagy víz)
1 tk őrölt sáfrány
egy csokor petrezselyem apróra vágva
só, bors

Elkészítése:

A hagymát és a fokhagymát nagyobb darabokra vágjuk és forró olajon megpirítjuk. Egy idő után rátesszük a héjától megfosztott kenyérszeletet és mindkét oldalát megsütjük. Ha megvan, a sült hagymát és a kenyeret turmixgépbe rakjuk, hozzátesszük a mogyorót, pár kanál olívaolajat és annyi vizet, hogy krémessé váljon, majd ledaráljuk.

Közben a csirkemellett szeletekre várjuk, sózzuk, borsozzuk és az előzőleg használt edényben, némi olajon mindkét oldalát megpirítjuk kissé. Felöntjük az alaplével és a borral, hozzátesszük a fűszereket és kissé összeforraljuk. Ezután belekanalazzuk a hagymás-mogyorós krémet és kis lángon körülbelül egy órát főzzük. Akkor jó, ha a hús puha, a szósz pedig krémesen sűrűvé vált. Rizzsel tálaljuk.

Tetszett? További Életforma recepteket itt találsz!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Mi a német juhászkutya népszerűségének titka?

Nem lehet elvitatni, hogy az egyik legnépszerűbb fajta a német juhászkutya. Nemcsak munkakutyakánt lehet rá…

Stílusos női cipők a trendek tükrében

Ahogy az évszakok változnak, úgy változnak az irányzatok - ideértve a legújabb női cipőket - és a trendek is. A…
1 / 3 453

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!