Facebook hozzászólás

ÜDÍTŐEN ÜNNEPI

Csirkecombok parajos, parmezános köntösben

Ha gyorsat és finomat akarsz elkészíteni, ezt süsd meg! Kicsit untam már a rántottat, grillezettet. Volt viszont otthon egy nagy zacskó friss bébiparajom, amit már muszáj volt elkészíteni. A reggeliből maradt meg pirított baconszalonna, akadt egy kevés tejszínem és parmezánsajtom így adott volt , hogy ezeket valahogyan összepárosítom. Jó szívvel ajánlom Pammer Lívia ünnepi receptjét.

Csirkecombok parajos köntösben, Kép: Pammer Lívia
Csirkecombok parajos köntösben, Kép: Pammer Lívia

Hozzávalók:

Porchetta Pammer Livi konyhájából

Porchetta, Kép: Pammer Lívia
Kép: Pammer Lívia

Életemben először az olaszországi San Gimignanoban volt szerencsém kóstolni ezt a fantasztikus ételt. Frissen sült bagettbe jó vékonyan ám, gazdagon halmozta bele a séf a frissen sült fűszeres húst, egy kevés ropogós bőrrel. Pammer Livi már akkor tudta, hogy ezt a finomságot ő is elkészíti. Eredetileg malacból készítik, az egészet kicsontozzák majd alaposan befűszerezik, akár a közepébe is tesznek egy nemes húsrészt, és szorosan feltekerik. Nagyon lassan és hosszú időn keresztül sül omlósra, puhára. A fűszerek átjárják az egészet, így minden falatnál érezhető a friss fűszerek zamata.

Elkészítés:

A csirkecombokat bőrösen és csontosan hagytam, sóztam borsoztam, majd forró zsiradékban elősütöttem őket. A bőrén kicsit tovább hagytam sülni, kissé ropogósra, aranyszínűre. Ezután kiszedtem, és hagytam pihenni. A visszamaradt zsiradékban megpirítottam a baconszalonnát, majd ráhalmoztam a parajleveleket, és tejszínnel felöntöttem. Belereszeltem a fokhagymát, sóztam borssal meghintettem, majd mikor a levelek szépen megfonnyadtak, hozzákevertem a reszelt parmezánt. Ezt jól átforraltam. A csirkecombokat bőrös résszel felfelé egy jénai aljába sorakoztattam egymás mellé, a kész szósszal leöntöttem, és lefedve puhára, omlósra sütöttem. Babos rizzsel tálaltam. Ehhez kíván jó étvágyat Pammer Lívia!

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Ennyi volt! Lejárt a néma leventék ideje

Már senki sem kérdőjelezheti meg a férfi és a női agy működésének eltérését, mégis a párkapcsolati kommunikáció, az érzelmek közvetítése sokaknak okoz otthon gondot. Érdemes a különbségekre építve…
1 / 211

OTTHON

Így tolja a Besenyei

Az ilyenkor jellemző száraz, vagy éppen viharokkal tarkított szélsőséges időjárás könnyen tönkreteheti a kertet,…

Egy cuki zöld sziget a Szigeten

Igazi zöld kempingben foglalhattak szállást környezettudatos szigetesek.A napelemekkel, újrahasznosított bútorokkal…
1 / 346

CSALÁD

Pénz van? Nyugi van? Hol írjam alá?…

Továbbra is a tisztességes fizetés a legfontosabb egy mai magyar munkavállalónak. Egy friss kutatásból azonban az is kiderült, hogy nőttek az igények. A tudatos munkavállalók…
1 / 138

Ünnepi receptjeink

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!