Facebook hozzászólás

ÜDÍTŐEN ÜNNEPI

Csirkecombok parajos, parmezános köntösben

Ha gyorsat és finomat akarsz elkészíteni, ezt süsd meg! Kicsit untam már a rántottat, grillezettet. Volt viszont otthon egy nagy zacskó friss bébiparajom, amit már muszáj volt elkészíteni. A reggeliből maradt meg pirított baconszalonna, akadt egy kevés tejszínem és parmezánsajtom így adott volt , hogy ezeket valahogyan összepárosítom. Jó szívvel ajánlom Pammer Lívia ünnepi receptjét.

Csirkecombok parajos köntösben, Kép: Pammer Lívia
Csirkecombok parajos köntösben, Kép: Pammer Lívia

Hozzávalók:

Porchetta Pammer Livi konyhájából

Porchetta, Kép: Pammer Lívia
Kép: Pammer Lívia

Életemben először az olaszországi San Gimignanoban volt szerencsém kóstolni ezt a fantasztikus ételt. Frissen sült bagettbe jó vékonyan ám, gazdagon halmozta bele a séf a frissen sült fűszeres húst, egy kevés ropogós bőrrel. Pammer Livi már akkor tudta, hogy ezt a finomságot ő is elkészíti. Eredetileg malacból készítik, az egészet kicsontozzák majd alaposan befűszerezik, akár a közepébe is tesznek egy nemes húsrészt, és szorosan feltekerik. Nagyon lassan és hosszú időn keresztül sül omlósra, puhára. A fűszerek átjárják az egészet, így minden falatnál érezhető a friss fűszerek zamata.

Elkészítés:

A csirkecombokat bőrösen és csontosan hagytam, sóztam borsoztam, majd forró zsiradékban elősütöttem őket. A bőrén kicsit tovább hagytam sülni, kissé ropogósra, aranyszínűre. Ezután kiszedtem, és hagytam pihenni. A visszamaradt zsiradékban megpirítottam a baconszalonnát, majd ráhalmoztam a parajleveleket, és tejszínnel felöntöttem. Belereszeltem a fokhagymát, sóztam borssal meghintettem, majd mikor a levelek szépen megfonnyadtak, hozzákevertem a reszelt parmezánt. Ezt jól átforraltam. A csirkecombokat bőrös résszel felfelé egy jénai aljába sorakoztattam egymás mellé, a kész szósszal leöntöttem, és lefedve puhára, omlósra sütöttem. Babos rizzsel tálaltam. Ehhez kíván jó étvágyat Pammer Lívia!

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Pornó vagy szakértő?

Mindenki tanítja, senki sem csinálja - általában ebben a helyzetben találjuk magunkat, ha egy téma kapcsán tanácsra van szükségünk. Ha azonban a szexről van szó, megváltozik a felállás: mindenki…
1 / 211

CSALÁD

Felelőtlen szülő lennék? Most kiderül!

Aggódik gyermekei online-biztonsága miatt a szülők 84%-a világszerte, mégis a csemeték egész gyermekkora alatt átlagban mindössze 46 percet fordítanak arra, hogy az online…
1 / 140

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 146

Ünnepi receptjeink

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!