Facebook hozzászólás
308

Csirkés zöldségsaláta, Jégsaláta zöldséggel- pikáns öntettel

Ez a két laktató, ám kalóriaszegény saláta kíváló a forró nyári napokra is. Gyors és könnyen emészhető, egészséges akár ebédre, akár vacsorára. Pikáns öntettel ajánljuk.

Csirkés zöldségsaláta

Hozzávalók 4 személyre: 1 sült csirke, 1 evőkanál vörösborecet, 1 evőkanál szezámolaj, 2 evőkanál étolaj, negyed evőkanál szójaszósz, 1 evőkanál reszelt vöröshagyma, negyed teáskanál szárított kapor, negyed teáskanál só, negyed evőkanál fekete bors, 20 dkg rózsáira szedett karfiol, 10 dkg uborka, 2 zellergyökér, 10 dkg cikória, 2 paradicsom és 8 fekete olajbogyó a díszítéshez.

Elkészítés: A sült csirkét feldaraboljuk, a bőrét lehúzzuk. A húst lefejtjük a csontról, és kis kockákra vágjuk.

Az ecetet az olajjal és a fűszereket összekeverjük, majd a húst ebbe a páclébe tesszük és szobahőmérsékleten állni hagyjuk. A karfiolt sós vízben megfőzzük, hideg vízzel leöblítjük és megszárítjuk. Az uborkát héj és mag nélkül centis darabokra szeljük. A zellert és a cikóriát vékony, félkör alakú szeletekre vágjuk fel. A zöldséget amanírozott csirkéhez adjuk, ízesítjük, paradicsom szeletekkel, és olajbogyóval díszítjük. Lehetőleg azonnal tálaljuk.

Tipp: Vajas pirítóst, vagy fűszeres majonézt ajánlunk hozzá. Meggyorsítja a munkánkat, ha kész grillcsirkével dolgozunk, vagy előző nap magunk sütjük.

Elkészítési idő: 20 perc, manírozás 20 perc

1 adag 340 kalóriát tartalmaz.

Jégsaláta – zöldséggel

Ezt a salátát húsmentes, diétás napokra ajánljuk,. Gyorsan elkészíthető, egészséges, laktató és kalóriaszegény.

Hozzávalók 4 személyre: 1 db pritamin paprika, 30 gram mélyhűtött zöldborsó(vagy friss), 28 dkg kukoricaolaj, 4 evőkanál nem túl csípős chilli szósz, 2 evőkanál citromlé, só, fekete bors, 1 jégsaláta

Elkészítés: A paprikát négyfelé vágjuk, a magokat eltávolítjuk, majd apróra szeljük. A zöldborsót a szűrőbe téve, forró vízzel felengedjük. Összekeverjük a kukoricával, és a paprikával. Az olajat, a chilliszószt, és a citromlét a zöldségbe keverjük, majd sóval, borssal ízesítjük.

A salátát megtisztítjuk, négyfelé, majd csíkokra vágjuk. Közvetlenül fogyasztás előtt, a többi zöldség közé keverjük.

Tipp: Rozsos extrudált kenyér illik hozzá, amely nagyon kevés kalóriát tartalmaz.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!