Facebook hozzászólás

Csirkeszárny kagylómártásban

Nálam a csirkeszárny mindig nyerő, bárhogyan is legyen elkészítve. Ezt a receptet már akkor imádtam, amikor még nem is jártam a Távol-Keleten. Vonzalmam a kagylómártásos csirkeszárnyhoz onnantól csak nőtt. Ez a fogást a kínai konyhaművészetben az előételek között szolgálják fel. Pálcikát nem használnak, kézzel eszik. Csirkét egyébként is lehet kézzel enni!

Csirkeszárny kagylómártásban, Kép: László Márta
Kép: László Márta

Hozzávalók négy éhes szájhoz:

  • 1/2 kg csirkeszárny
  • 3 ek kagylómártás (nagyobb áruházakban kapható!)
  • 1 ek szójamátás
  • 2 dl szárnyas erőleves
  • 1 kk barna cukor
  • 1/2 kk só
  • 1 tk apróra vágott gyömbér
  • késhegynyi őrölt fekete bors

 

Elkészítés:

Tedd a wokba vagy a lábasba szárnyakat. Önts rá vizet, hogy ellepje, és forraljd fel lassú tűzön. Ha felforrt, hagyd még öt percig a tűzön, majd öntsd le róla a vizet. Jöhet hozzá a kagyló- és a szójamártás, az erőleves, a só, a cukor. Forrald fel, majd nagyon gyenge lángon főzd kb. 25 perceg. Ha a szárnyak megpuhultak, szórd rá a gyömbért, a borsot, ha kell, még tegyél rá sót. Tálald forrón! Kínálj hozzá keleti tojásos rizst, és ha többen vagytok, és amúgy is több köretet tálalsz, adj hozzá fafülgombás rizst is! Tényleg mennyei!

 

 

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

CSALÁD

10+1 tipp a pénztárca- és környezetbarát autózáshoz – nemcsak szőkéknek

Nemrég egy német nő rossz üzemanyagot töltött a férje kocsijába. Amikor rájött, megpróbálta kiszivattyúzni a benzinkút nagy teljesítményű porszívójával. Egy darabig ment, de a…
1 / 139

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 144

HÍREK

1 / 1 140

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!