Facebook hozzászólás
6 297

RENGETEG ERÉNY EGY TÁNYÉRON

Csőben sült karfiol hamis besamel-mártàssal

Könnyen elkészíthető, egyszerű, de ízletes étel – állítja Max! A hamis besamel-mártásnak kicsit kevesebb a szénhidrát tartalma, és egyszerűen elkészíthető. Alkalmazható az igazi besamel helyett nyugodtan!

Csóben sült karfiol, Kép: maxkonyhaja
Kép: maxkonyhaja

Hozzávalók:

Elkészítés:

A karfiolt megmossuk, rózsákra bontjuk, és kevés vízen 5 perc alatt pároljuk meg. Egy tűzálló tál alját olajozzuk, és rakjuk ki sonkaszeletekkel, úgy hogy takarjanak egymásra. Terítsük el rajta a karfiolt. Szórjuk közé a kukoricát, és tépjük csíkokra a maradék sonkát. Fűszerezzük, sózzuk és borsozzuk. A hamis besamelmártáshoz a tojásokat keverjük ki tejföllel és egy csipet sóval. Adjuk hozzá a tejszínt és egy fél kanál olajat. Ezzel a szósszal öntsük le a sonkás karfiolt. A tetejére reszeljünk sajtot, és 180 Cº-on, kb. 25-30 perc alatt süssük szép pirosra.

Lehatőség szerint készítsük el előző este, mert kihűlt állapotban könnyebben szeletelhető!

Jó étvágyat kíván hozzá: Somogyi Zoltán Max

Gyors karfiolleves Márti konyhájából

Karfiol konyharohán, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Sokan nem kedvelik a karfiolt, pedig szerintem már látványra is olyan, mint egy virágoskert. Ráadásul ásványi sókban igen gazdag, magas a C-vitamin-tartalma, amit még fagyasztás után is képes megőrizni. Vannak, akik rántva vagy akár savanyúságként is használják. Nos, itt az én igen egyszerű levesem, ami egy kellemes hétköznapi ebéd indítója, és ráadásul pik-pak kész!  



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…

Penész megszüntetése páramentesítővel

Amikor légszennyezettségről beszélünk, elsősorban a kipufogógázra, az üvegházhatású szennyező anyagokra, a füstölgő…
1 / 3 453

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!