Facebook hozzászólás

Csokis eper, a gyümölcsös csoda

Igazi idénydesszert a csokis eper. Elkészítése nem igényel különleges cukrászismereteket, mégis nagyon látványos, egészséges – és nemcsak vasárnapra! Szerintem tölts hozzá egy pohár száraz pezsgőt is. Kápráztasd el barátaidat!    

Eper csokiba mártva, Kép: László Márta
Kép: László Márta

Hozzávalók:

  • 50 dkg eper
  • 30 dkg étcsoki

Elkészítés:

Mosd meg az eperszemeket, de úgy, hogy csumáját nem veszed ki. Papírtörlővel alaposan itatgasd le a gyümölcsöket. Gőz fölött olvaszd fel a csokoládét, és egyenként félig mártsd bele az epreket. Tedd gitterrácsra, hogy lecsöpögjön a fölösleg. Ha nincs megteszi egy sütőpapírral kibélelt kisebb tepsi. A lényeg, hogy beférjen a hűtőbe, amíg megdermed a csoki. Helyezd el az epreket csinosan egy tálra, és már arathatod is a bókokat! Jó étvágyat!

Vaníliafagyi eperrel – maga a mese
Ez egy igazán klasszikus fagyirecept. Használhatsz a vaníliás cukor helyett vaníliarudat. Vágd ketté, kapard ki a belsejét, és azt tedd bele! Ettől még intenzívebb lesz a fagyid íze! Vendégváráshoz egész egyszerűen parádés megoldás, mert előre el tudod készíteni, és nem akkor kell vele bíbelődni, amikor már inkább beszélgetnél… Akkor már csak a díszítés van hátra!
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

A 30 fok még csak a kezdet!

Az elmúlt hétvégén ismét kánikulai napokban volt részünk, hétfőre azonban országosan visszaestek néhány fokot a…

Visszatér a strandidő, jönnek a rosszullétek!

A tartósabb lehűlést hozó hidegfrontot követően csak lassan zajlik a melegedés, ráadásul most meg is torpant a…
1 / 1 487

CSALÁD

Esküvői etikett: mit illik és mit nem vendégként?

Esküvőre vagy hivatalos, de nem tudod, hogyan készülj fel a nagy eseményre? Már attól álmatlanul forgolódsz, ha eszedbe jut a nyári esküvőszezon, hogy mit is adj nászajándékba az…
1 / 138

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 142

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!