Facebook hozzászólás
1 138

Csörögefánk

A világ legjobb csörögéjét nagyanyám sütötte, imádtam nézni, ahogy a tészta téglalapokat derelyevágóval bevagdosta, megtekergette. Sajnos az ő receptjét nem tettük el a családi széfbe – pedig ott lenne a helye -, így egy jól beváltat használok évek óta.

Csörögefánk, Kép: webcukrászda.hu
Kép: webcukrászda.hu

Hozzávalók:
35 dkg liszt
5 tojássárgája
1 evőkanál cukor
kevés tejföl
csipet só

Elkészítés:
A hozzávalókból levestészta állagú tésztát gyúrok, majd tenyérnyi téglalapokat vágok belőlük. Mindegyik téglalapot bevágom középen hosszában, és a szélső tésztadarabokat a nyílásokon áthúzom. Így kissé amorf alakzatokat kapok. Bő olajban pirosra sütöm mindegyiket, óvatosan, oda ne égjenek, mert erre sajnos hajlamosak. Porcukorral megszórva, esetleg baracklekvárral tálalom.

 

Beignet, a francia fánk
Fánkot enni farsang környékén szinte kötelező, a franciáké, a beignet, pedig a világ egyik legjobbja. Könnyű elkészíteni, a tésztája fantasztikus, és gyakorlatilag abbahagyhatatlan az evése.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!