Facebook hozzászólás
519

Darált hússal jól megrakott vajbab

A dietetikusok szerint a pulykából készült étel akár minden nap kerülhet a tányérunkra, hiszen zsírszegény és fehérjében gazdag. A pulykahús többszörösen telítetlen zsírsavakat,amelyek segítik a szív- és érrendszer védelmét. Most a vajbabbal hoztuk össze..

 

Darált pulykahússal készült Kép: Gallicoop
Darált pulykahússal készült Kép: Gallicoop

Hozzávalók: 4 főre

  • 40 dkg darált pulykahús
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg vajbab
  • 4 dl zsírszegény joghurt
  • 1 tojás
  • bors
  • kakukkfű
  • kevés olívaolaj

Elkészítés:
2 gerezd fokhagymát egy serpenyőben az olajon megdinsztelünk, majd hozzáadjuk a húst. Átkeverjük, sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítjük. A vajbabot gőzpárolóban félig puhára pároljuk. Egy közepes jénai tál alját kiolajozzuk, beletesszük a vajbabot, sózzuk, borsozzuk. Rásimítjuk a húst. A joghurtot elkeverjük a tojással és egy gerezd áttört fokhagymával. Ráöntjük ezt a keveréket a húsra, és 200 fokos sütőben 15-20 perc alatt összesütjük.(Forrás: Gallicoop)

Kép: Gallicoop
Kép: Gallicoop

 

 

 

A darált pulykahússal már a cukkinit is jól megtöltöttük! Kattint a receptre!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!