Facebook hozzászólás

Darázsfészekbe nyúltunk

Télen szívesen eszünk egy-egy jó kis tartalmasabb levest. Egy tál gulyással lencse– vagy bablevessel már el is telik a gyomrunk, de azért még jó lenne valami kis nasi, valami kis ínyencség. Na, ilyenkor szoktam összedobni egy jó kis darázsfészket! Valami mennyei nagyikám klasszikus konyhájából.    

Darázsfészek, Kép: wikimedia
Kép: wikimedia

Hozzávalók:

a töltelékhez:

Elkészítés: 

A tésztához valókat egy tálban összedolgozzuk, és annyi langyos tejet adunk hozzá, hogy rétestésza jellegű állaga legyen. Két bucira osztjuk, és mindkettőt félujjnyira nyújtjuk. A töltelék “alkatrészeit” jól összedolgozzuk, és megkenjük vele a tésztalapokat. Egyenként feltekerjük, mint a rétestésztát, majd a hengereket ujjnyi vastagra vágjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük őket lefektetve, egymás mellé. Közepesen meleg tepsiben félig sütjük, ekkor 2 dl tejjel óvatosan leöntjük, majd pirosra sütjük. Tálaláskor szórjuk meg vaníliás porcukorral.

Lőrinci nagyim szilveszteri süteménye
Túl sok pepecselés nincs, gyorsan kész, és szilveszterig biztosan kitart, hacsak a család addig nem jár rá! Sőt, minél többet éri a lekvár, annál puhább lesz. Tudom, karácsony után mindenki tele van édességgel, de javaslom, hogy ehhez már a napokban láss hozzá, mert ki akar szilveszterkor is folyton a konyhában állni? – legalább is Nusi néni, a nagymamám mindig ezt mondta! Osztom nézetét!
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

CSALÁD

6 tipp a kutyás nyaraláshoz

A kutyák a legtöbb helyen családtagnak számítanak, akiktől nem szívesen válunk meg a nyaralások alkalmával sem, akár még külföldi célpont esetén sem. Az alábbiakban összeszedtük a…
1 / 139

HÍREK

1 / 1 140

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!