Facebook hozzászólás
1 625

10+1 különlegesség

Ma van a palacsinta világnapja!

Kiskorunkban csak a túrós, lekváros, kakaós, nutellás palacsintákat faljuk, aztán ahogy kinyílik a világ, úgy csodálkozunk rá a különböző országok saját receptjeire. Mi most megmutatjuk a legfinomabbakat, itt az ideje, hogy végigkóstold mindet!

Nem mindenki tudja, de ez is egy olyan mozgóünnep, mint a húsvét – sőt konkrétan ahhoz kapcsolódik, ugyanis a palacsinta világnapja mindig húshagyókedden van. Ebből az apropóból pedig összeszedtünk nektek néhány igazán izgalmas változatát ennek a finomságnak.

1. Japán palacsinta

Már látványában is különleges ez a palacsinta szuflé. Ha reggelire fogyasztják, csak porcukorral hintik meg; ha desszertként tálalják, fagyit vagy tejszínhabot adnak hozzá.

Japán palacsinta
Japán palacsinta

 

 2. Pannkakor – svéd palacsinta

A svédek természetesn teljes kiörlésű lisztből készítik a palacsintájukat, vagy felesben például mandulaliszttel. Ami feldobja, az az, hogy mindig tesznek bele valamilyen durvára tört magot és/vagy aszalt gyömölcsöt, csokit. A fahéjöntettel nagyon szeretik egymást.

Pannkakor
Pannkakor
3. Banana pisang – balinéz palacsinta

Aki járt már Balin, az biztosan evett banános vagy ananászos pisangot. Lényege, hogy a gyümölcs belesül a tésztába. Tálaláskor kókuszsziruppal öntik nyakon.

Banános pisang
Banános pisang

 

4. Dosa – indiai palacsinta

Az autentikus dosa nagyjából egy félnapos művelet, ezért legtöbben porból készítik el. Az indiaiak nagyon ritkán fogyasztják a dosat édes töltelékkel. Rendszerint valamilyen fűszeres ragut tesznek bele és mártogatóst is adnak hozzá.

Dosa
Dosa




Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!