Facebook hozzászólás
663

Diós fejessaláta gasztrohősösen

Elsőre mindenkinek valami nagyon drága dolog, külföldi alapanyagok jutnak eszébe, ha egy kis különlegességre vágynak, pedig pofon egyszerű, hazai alapanyagokból is tudsz friss, kreatív és nagyon egészséges fogást összedobni. A Felelős Gasztrohős Alapítvány legújabb kampányával éppen erre szeretné felhívni a figyelmet.     

Diós fejessaláta, Kép: Kőfaragó Zsuzsi
Kép: Kőfaragó Zsuzsi

Hozzávalók:

  • ½ tk só
  • 1 ek sherry ecet
  • 3 ek dióolaj
  • 1 db kisebb lilahagyma
  • 3 ek dió
  • fejessaláta (megmosva, külső levelek eltávolítva, torzsája kivágva)

Elkészítés:

Az ecetben elkeverjük a sót, hozzáadjuk az olajat és addig keverjük amíg egy egységes öntetet nem kapunk. A lilahagymát apróra felvágjuk, és hozzáadjuk az öntethez. 15 percig állni hagyjuk, hogy a hagyma elveszítse erejét. A diót egy serpenyőben megpirítjuk, majd kisebb darabokra aprítjuk. Egy salátástálba helyezzük a salátaleveleket, meglocsoljuk az öntettel és megszórjuk a pirított dióval.

Ezt a remek receptet Vida Katának, a Babramegy blog szerzőjének köszönhetjük. Jó étvágyat!

Csábíts szezonális fogásokkal
A messziről utaztatott alapanyagok környezetkárosító hatásaira szeretné felhívni a figyelmet a Felelős Gasztrohős Alapítvány új kampányában. Arra hívja fel a figyelmünket, hogy a helyi, szezonális alapanyagokból is készíthetünk elegáns és ízletes reggelit vagy vacsorát. Honlapjukon megtalálható receptekkel segítenek felkészülni a főzésre.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!