Facebook hozzászólás

Diós, kajszis ricotta golyó

A ricotta az olasz konyha egyik alapvető alapanyaga, a sajtgyártás mellékterméke. A ricotta alapja ugyanis a sajt készítése során felmelegített tejből visszamaradt savó, amelyet újra felhevítenek, amit ebből leszűrnek, az maga a ricotta.

Diós, kajszis ricotta golyó, Kép: receptguru.cafeblog.hu
Kép: receptguru.cafeblog.hu

Hozzávalók:
Tejbegríz:
1/2 l tej
4 ek búzadara (teljes kiőrlésű tönkölybúzadarát használtam)
25 dkg ricotta
1 tasak vaníliás cukor (Nyírfacukrosat használtam)
1/2 citrom reszelt héja
Panírhoz: 15 dkg darált dió, 1 narancs reszelt héja
Tálaláshoz baracklekvár

Elkészítés:
Készítek egy sűrű tejbegrízt, úgy, hogy még lehessen keverni, néhány órát hagyom hűlni, majd belekeverem a ricottát és apróbb gombócokat formázok belőle. A diót száraz serpenyőben megpirítom, majd amikor kicsit visszahűlt belereszelem a narancshéját.

Túrógombóc eperrel
Az epret a gombóc belsejébe akartam rejteni, de mivel szép nagyszemű gyümölcsök vannak itthon, elvágni nem akartam őket, így inkább külsőleg emelték a túrógombóc fényét. És mivel lusta voltam prézlit pirítani, porcukros tejföllel tálaltam. Remek recept, érdemes kipróbálni!
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Vágy és élvezet „azon túl” is

Öregedés és menopauza. A masszív változás ideje, ami hatalmas kihatással van a szexuális életre és az életminőségre. De, a változó tested egyben nagyszerű lehetőséget is kínál a szexuális megújuláshoz…
1 / 211

OTTHON

Ilyen egyszerűen lehetsz milliomos!

Hogy kell repülőt szerezni? Végy egy nagy telket egy légikikötő mellett, és várj türelemmel! Ez a vicc terjedt…

Vihar előtti zaj?

Én ma mindent eladok! Ezzel a mondattal pakolta ki a pultra a pincéből felhordott törött gipszgólyát, csorba kerti…
1 / 347

HÍREK

1 / 1 146

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!