Facebook hozzászólás
979

Dögös arepas Venezuelából

A lángos- és lepényféléket minden nép a legegyszerűbb ételei között tartja számon. Ahol sok búza van, ott búzalisztből készül, de ahol túlnyomórészt kukorica terem, ott a kukoricalisztet gyúrják össze vízzel, majd sütik ki olajban. Ilyen az arepas, azaz a venezuelai kukoricalepény is, amit kettévágva, avokádós krémmel, csirkecomb-csíkokkal és durvára vágott friss korianderrel töltenek meg.

  • 30 dkg masarepa liszt
  • 3,3 dl víz
  • 2 db kicsontozott csirke felső comb
  • fél citrom leve
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 avokádó
  • 1 dl tejföl
  • 1 fej hagyma
  • 1 kierezett és kimagozott chilipaprika
  • 5 dkg friss koriander
  • Vénusz Sütőolaj

Elkészítés:

FONTOS!
Előfőzött kukoricalisztből csináljuk a kis lepényeket, a sima kukoricaliszt nem fog összeállni. Gluténmentes boltokban, vagy szakboltokban megtalálható. Ha mégsem sikerülne beszereznünk, de kipróbálnánk, akkor hasonlót érhetünk el fele búza-, fele sima kukoricaliszt használatával! Könnyen formázhatjuk a lepényeket, ha mélyhűtős zacskóba tesszük a gombócot, és azon keresztül lapítjuk ki!

Nagy keverőedényben gyúrjunk morzsálódó tésztát a kukoricalisztből, sóból, és a vízből. Formázzunk belőle 4 bucit, majd óvatosan, hogy ne törjön el a tészta, nyújtsuk laposra. Melegítsük elő a sütőt 160 fokra. Nagy teflonserpenyőben, forró olajban pár perc alatt pirítsuk meg a kukoricalángosok mindkét oldalát, majd tegyük sütőrácsra, és 20 perc alatt süssük készre.

Kevés olajon, közepes lángon süssük pirosra a kicsontozott, bőrös csirke felsőcombot. Facsarjuk rá a citrom levét, sózzuk, borsozzuk, majd tegyük vágódeszkára, és vágjuk csíkokra. Keverőedényben törjük össze villával a héj-, és magnélküli avokádót a tejföllel, a kimagozott és felszelt chilivel, a lereszelt fokhagymával illetve a minél vékonyabbra szelt hagymával.

Vágjuk ketté a készre sült kukoricalepényeket, majd töltsük meg az avokádós krémmel, a csirkecomb csíkokkal, és a durvára vágott friss korianderrel.

Keressük az ország legjobb lángosozóját!
Kedvenc lángosozó a Balaton parton vagy éppen egy budapesti strandon, esetleg egy nyüzsgő piacon az ország bármely pontján? A Vénusz Lángos Voks oldal segítségével mindenki megtalálhatja, hol érdemes ezt a magyar street food-klasszikust megkóstolni. Már ötödik alkalommal hirdetik meg az országos lángosversenyt. Idén a teljes szavazási platform megújult, és a verseny a www.langosvoks.hu oldalra költözött, ahol még könnyebben lehet lángosozókat keresni illetve szavazni rájuk, valamint a mesterek is egyszerűbben nevezhetik sütödéjüket.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!