Notice: Undefined index: action in /home/eletforma/public_html/wp-content/themes/publisher-child/views/general/post/style-10.php on line 13
Facebook hozzászólás

Dürüm csirkehúsból

A legjobb dürümöt egy eldugott kis sidei utcácskában ettük egy irtó cuki idős bácsikánál ahova azóta visszatérő vendégek vagyunk. Igazi kis talponálló , streetfood jellegű étkezde. Ott választhatsz borjúból, csirkéből és leöblítheted egy jó kis ayrannal az egészet. Na de maradjunk az én konyhámban, ahol most egy csirkés dürüm készült, csirkecombból és csirkemellből. Pammer Lívia konyhájának egyik gyöngyszeme következik!

Dürüm csirkehúsból, Kép: Pammer Lívia
Kép: Pammer Lívia

Hozzávalók:

Elkészítés:

Az olivaolajba belekeverjük a fokhagymaport, az őrölt pirospaprikát, a borsot, a kakukkfüvet és a majoránnát majd alaposan elkeverjük vagyis páclevet készítünk. A húsokat besózzuk, a kész páclébe forgatjuk, és kb 1 órára benne is hagyjuk. A combokon rajta hagytam a bőrt, a csirkemelleket nagyobb darabokra vágtam. Egy nagy méretű burgonyát alaposan megmostam, megpucoltam, és az alját levágva egy stabil alapot kaptam, amibe kettő bambusznyársat szúrtam.

Tavaszi tojásos nokedli friss fejes salátával
Egyre inkább vágyjuk a tavaszt, a színeket, az illatokat. Éppen ezért Pammer Lívia konyhájában tavaszváró tojásos galuska, alias nokedli készült friss bébisalátával.

Erre a nyársra húztam fel egymás tetejére a bepácolt csirkecombokat, egy másik nyársra pedig a bepácolt csirkemelleket. Sütőlemezre állítottam őket, és 180 fokon hőlégkeveréssel de néha átforgatva aranyszínűre sütöttem őket. A csirkemelles nyárs előbb elkészül. Sütés közben a maradék páclével átlocsolgattam. A tortilla tésztákat most nem magam készítettem, hanem boltit használtam. Tálalás előtt a tésztákat száraz forró serpenyőben átmelegítettem.

A paradicsomot , a lila hagymát  a snidlinget apróra vágtam és egy csepp citromlével átkevertem. A bébisalátát alaposan megmostam, és csíkoztam. Házi majonézt kevertem, majd egy teáskanálnyi citromlével, tejföllel és zúzott fokhagymával ízesítettem − ez lett az öntet a dürümbe.

Tálaláskor a forró húsból éles késsel a nyársról húsforgácsokat vágtam, belehalmoztam a tésztába, zöldségekkel dúsítottam, és a fokhagymás mártással meglocsoltam. Belül nagyon szaftos, kívül ropogósra sült húst készítettem, minimál kiegészítőkkel.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Gyors igenek és nemek

Nem a tükröt kell leszerelni a falról, hanem saját magadba kell nézned! Mit gondolsz, hogy fogsz kinézni a…

Nem Sándor és nem József, hanem Benedek hozza meg a meleget!

Hidegfront indította a hetet, mögötte a 22, 24 fokos hétvégét követően 15 fokot hűlt a levegő! Most még felhősebb…
1 / 1 474

PÁRKAPCSOLAT

Így add bele a szíved!

Bár a piros szín és a szív évszázadok, ha nem évezredek óta, a szerelem jelképe, párunk egy doboz szív alakú bonbon láttán bizony elgondolkodhat: hol marad mindebből a gesztus és a kreativitás? Vannak…
1 / 210

OTTHON

Ahol 15-25 millióért vehetünk házat

Habár tovább bővül a kereslet, és emelkednek az árak a Velencei-tónál, még mindig rendkívül versenyképes az…

4+1 tipp a tökéletes porszívóhoz

Csak akkor tudod meg, milyen nagy feladat porszívót vásárolni, amikor éppen te magad is benne vagy − akár egy…
1 / 345

Notice: Undefined index: action in /home/eletforma/public_html/wp-content/themes/publisher-child/views/general/post/style-10.php on line 532

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!