Facebook hozzászólás

Dürüm csirkehúsból

A legjobb dürümöt egy eldugott kis sidei utcácskában ettük egy irtó cuki idős bácsikánál ahova azóta visszatérő vendégek vagyunk. Igazi kis talponálló , streetfood jellegű étkezde. Ott választhatsz borjúból, csirkéből és leöblítheted egy jó kis ayrannal az egészet. Na de maradjunk az én konyhámban, ahol most egy csirkés dürüm készült, csirkecombból és csirkemellből. Pammer Lívia konyhájának egyik gyöngyszeme következik!

Dürüm csirkehúsból, Kép: Pammer Lívia
Kép: Pammer Lívia

Hozzávalók:

Elkészítés:

Az olivaolajba belekeverjük a fokhagymaport, az őrölt pirospaprikát, a borsot, a kakukkfüvet és a majoránnát majd alaposan elkeverjük vagyis páclevet készítünk. A húsokat besózzuk, a kész páclébe forgatjuk, és kb 1 órára benne is hagyjuk. A combokon rajta hagytam a bőrt, a csirkemelleket nagyobb darabokra vágtam. Egy nagy méretű burgonyát alaposan megmostam, megpucoltam, és az alját levágva egy stabil alapot kaptam, amibe kettő bambusznyársat szúrtam.

Tavaszi tojásos nokedli friss fejes salátával
Egyre inkább vágyjuk a tavaszt, a színeket, az illatokat. Éppen ezért Pammer Lívia konyhájában tavaszváró tojásos galuska, alias nokedli készült friss bébisalátával.

Erre a nyársra húztam fel egymás tetejére a bepácolt csirkecombokat, egy másik nyársra pedig a bepácolt csirkemelleket. Sütőlemezre állítottam őket, és 180 fokon hőlégkeveréssel de néha átforgatva aranyszínűre sütöttem őket. A csirkemelles nyárs előbb elkészül. Sütés közben a maradék páclével átlocsolgattam. A tortilla tésztákat most nem magam készítettem, hanem boltit használtam. Tálalás előtt a tésztákat száraz forró serpenyőben átmelegítettem.

A paradicsomot , a lila hagymát  a snidlinget apróra vágtam és egy csepp citromlével átkevertem. A bébisalátát alaposan megmostam, és csíkoztam. Házi majonézt kevertem, majd egy teáskanálnyi citromlével, tejföllel és zúzott fokhagymával ízesítettem − ez lett az öntet a dürümbe.

Tálaláskor a forró húsból éles késsel a nyársról húsforgácsokat vágtam, belehalmoztam a tésztába, zöldségekkel dúsítottam, és a fokhagymás mártással meglocsoltam. Belül nagyon szaftos, kívül ropogósra sült húst készítettem, minimál kiegészítőkkel.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Ez nem lehet válóok

Mielőtt külön szobába költöznénk párunkkal a hangos horkolás miatt, érdemes utána járnunk, hogyan kezelhető a…

Megszenvedjük a reggeli ködöket!

Egész héten frontmentes marad az idő, azonban ilyenkor ősszel már egyre gyakoribbak, és egyre makacsabbak is a…
1 / 1 500

PÁRKAPCSOLAT

Pornó vagy szakértő?

Mindenki tanítja, senki sem csinálja - általában ebben a helyzetben találjuk magunkat, ha egy téma kapcsán tanácsra van szükségünk. Ha azonban a szexről van szó, megváltozik a felállás: mindenki…
1 / 211

OTTHON

Keresd a számlákat, ha társasházba költöznél!

Hamarosan már annak is utánanézhetnek a lakásvásárlók, hogy milyen anyagi helyzetben van a társasház, ahová…

Ne gyulladj be fölöslegesen!

Minden fűtési szezon előtt elengedhetetlen a tüzelő-fűtő berendezések ellenőrzése, karbantartása, ha kell javítása.…
1 / 348

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!