Facebook hozzászólás
437

Édes mézes

Kollégáim rendszeresen ellátnak remek receptekkel. Ezt a finomságot is így kóstolhattam meg a heti értekezleten. És ami a legnagyobb kincs benne, hogy munkatársnőm Észak-Magyarországon élő dédnagymamája készítette. Köszönjük szépen!

Édes mézes, Kép: Práger Kitti
Kép: Práger Kitti

Hozzávalók:

  • 1 kg liszt, fele rétes fele finom
  • 23 dkg cukor,
  • 5 ek méz
  • 1 kocka margarin (25 dkg)
  • 2 kk örölt fahéj
  • 1 kk őrölt szegfűszeg
  • 1 citrom reszelt héja
  • 5 dkg vágott vagy darált mandula
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 4 tojás
  • 1/2 dl olaj

Elkészítés:

A margarint felolvasztjuk, összemelegítjük a cukorral, a mézzel és a fűszerekkel. A lisztet szitáljuk, hozzáadjuk a szódabikarbónát.

Almás-mézeskalácsos és kakaós-rumos muffin
A muffin mindig is Jolly Joker volt a konyhákban. De azt tudjátok-e hogyan gyűrűzött be hozzánk ez a sütemény? Én csak azt tudom, hogy először a Nők Lapjában olvastam a receptjét, mint Miss Marple teasüteményét. Azóta is imádom, ezer módon megsütöttem már.

Ha az édes fűszeres massza lehűlt, beleütjük a tojásokat, összekeverjük, majd az egészet hozzáadjuk a liszthez. Mehet bele a mandula. Összekeverjük, hozzácsurgatjuk az olajat, meggyúrjuk a tésztát.

A tésztának pihennie kell, elvileg egy éjszakát, de ha kevesebb, az se baj. Fél centi vastagra nyújtjuk, majd kiszúrjuk a formákat. Sütőpapírral bélelt teppsibe rakjuk.
Hőlégkeveréses sütőben 220 fokon 10 perc alatt megsül. Ha kihűlt kemény lesz, minél tovább áll, annál finomabb. Jó étvágyat!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!