Facebook hozzászólás
1 149

Egészséges burgonya chips

Vagy ha nem is egészséges, de sokkal kevésbé ártalmas, mint bolti társai. Ráadásul olcsóbb és szerintem finomabb is. Az biztos, hogy ennél kevesebb olajjal nem lehet chipset készíteni.

Hozzávalók:

5-6 db krumpli

5-6 evőkanál olivaolaj

só, bors, esetleg egyéb fűszer, amivel ízesíteni akarjuk

 

A krumplit meghámozzuk és uborkagyaluval felszeleteljük. A lehető legvékonyabb darabok kellenek. Az olajban elkeverjük a borsot és ha egyéb fűszert akarunk (akár direkt sült burgonya fűszerkeveréket vagy szárított fokhagymát, amihez kedvünk van) és elkeverjük a krumplival. Ügyeljünk rá, hogy minden szelet olajos legyen.

Most jön a macerás rész, egy sütőpapírral kibélelt tepsibe egymás mellé rajuk a szeleteket, hogy ne fedjék egymást. Ennyi krumplihoz 3 nagyobb tepsi kelleni fog. Sózzuk majd előmelegített sütőbe tesszük. Sütőtől függően 10-15 perc alatt ropogósra sülnek a szeletek.

Tálaljuk ketchuppal vagy fűszeres tejföllel, finom rágcsálnivaló és sokkal egészségesebb, mint a zacskóban vett társai.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!