Facebook hozzászólás
8 933

Egészségesen finom nudli Katától

Ma már egy diétában sem kell lemondani arról, hogy finom ételek kerüljenek a tányérunkra, ez a nudli is édesítőszerrel, fehér búzaliszt helyett pedig zabliszttel készült.

Egészségesen finom nudli, Kép: receptguru.cafeblog.hu
Kép: receptguru.cafeblog.hu

Hozzávalók:
Gombóchoz:
0,5 kg burgonya
8-10 dkg liszt (én teljes kiőrlésű zablisztet használtam)
1 tojás sárgája
1 ek zsír, vagy olaj
1 mokkás kanál só
100 g zsemlemorzsa (én teljes kiőrlésű változatot használtam
olaj

Díszítéshez:
porcukor helyettesítő (negyedannyit használtam)
5 dl tejföl

Elkészítése:
A burgonyát sós vízben megfőzöm, majd hagyom hűlni, de még melegen meghámozom, majd összetöröm és összekeverem a tojással, a zsírral és a liszttel, sózom, majd tésztát gyúrok belőle.

A tésztából egy kb. 2 cm átmérőjű hurkát formázok, majd egy késsel kb. 1 cm-es darabokat vágok belőle, végül a tenyeremmel egy sodrással nudlivá formázom. A tésztát bőséges sós vízben pár perc alatt kifőzöm. Közben az olajon aranybarnára pirítom a morzsát, majd a nudlit beleforgatom. Sok-sok tejföllel és édesítéssel tálalom. Kata többi egészséges receptjét itt találod.

Sütőtökös gnocchi
Ugyanúgy készül, mint a krumplis nudlik. Kevés hozzávaló, egyszerű elkészítési mód. Adhatunk mellé paradicsom szószt, vagy valamilyen tejszínes, fűszeres mártást, de tejfölös-fetással is isteni.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!