Facebook hozzászólás

VASÁRNAPI EBÉDRE

Egyben sült, omlós tarja

Puha, omlós egyben sült tarja. Sokat gondolkozom arról, hogy miért a karajt és a combot favorizálják az emberek, amikor még annyi ízletes, de valamiért elértéktelenedett hús van még azon az állaton. Miért mellőzünk egy jó tarját, vagy császárvéget? Na, nézzük azt a tarját! A megoldást a sütőzacskó jelentette a megégés ellen!

Egyben sült omlós tarja, Kép: maxkonyhaja.hu
Egyben sült omlós tarja, Kép: maxkonyhaja.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

Egy tálcára elterítettem a pácoláshoz szükséges dolgokat. Ebben a keverékben alaposan megforgattam, és bedörzsöltem a hús minden részét. Így pihentettem a húst 40-50 percet. Ezután óvatosan becsúsztattam a sütőzacskóba, ami lehullott fűszer azt is rászórtam, meg pár darab narancs és citrom héját is. Öntöttem rá pár teáskanálnyi olajat, lezártam a zacskót, és egy hústűvel megböktem 6 helyen a tasakot. Egy kisebb tepsibe raktam, öntöttem alá pár korty sört, és előmelegített sütőben, 170 C-on, pároltam 45-50 percet. Kibontottam a zacskóból, megszúrtam a hústűvel, hogy mennyire puhult meg. Visszaraktam a sütőbe, és csak annyit sütöttem, hogy a külseje megpiruljon. A megsült húst kivettem, és pihentettem egy negyedórácskát, és csak utána szeleteltem fel.

Isteni lett, és már meg is rendelték a következőt, de azt más ízesítéssel kérték.

Jó étvágyat kíván hozzá: Max

Max házi krémese

Házi krémes, Kép: Somogyi Max-Zoltán
Kép: Somogyi Max-Zoltán

Ismét egy gyöngyszem Cicaanya süti gyűjteményéből. A nagy kedvenc a házi krémes: igazából nem egy nagy kunszt, de el lehet cseszni. Rendesen, de Cicaanyának, hála az égnek, megy. Jól megy! Maxnak is jól megy, most Ti jöttök!

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Vezetnek a pajkos vidékiek

Itthon a vidéken élők, míg Budapesten a XXIII. kerületiek lelik legjobban kedvüket egy kis szexuális kényeztetésben – derült kis egy felmérésből. Tudjuk, hogy a magyarok a pénznél a szexuális…
1 / 211

CSALÁD

Felelőtlen szülő lennék? Most kiderül!

Aggódik gyermekei online-biztonsága miatt a szülők 84%-a világszerte, mégis a csemeték egész gyermekkora alatt átlagban mindössze 46 percet fordítanak arra, hogy az online…
1 / 140

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 147

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!