Facebook hozzászólás

Egyszerű, de ütős szilveszteri koktélok

Ha a szilvesztert idén otthon töltjük, néhány egyszerű és olcsó koktéllal mégis feldobhatjuk a szokásos sör-bor-rövid menüt. Koktélozni különben is menő!

 

Koktélok, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Mimóza koktél

Ez egy felettébb egyszerű, de annál finomabb “gyors koktél”. Nem kell hozzá semmi más, csak pezsgő és narancslé. A pezsgős poharakat töltsük egy negyedig narancslével, majd ehhez adjunk pezsgőt, és az így kapott koktélt díszítsük egy szelet naranccsal!

 

Mai Tai

1 rész fehér rum, 1 rész barna rum, 1/2 rész Curacao, 1 lime leve, 1/2 rész grenadine, 2 rész narancslé. Töltsük shakerbe a jégkockákat, a narancs- és lime levet, a rumokat, a Curacaot és a grenadine-t. Rázzuk jól össze. A poharakba tegyünk tört jeget, erre öntsük az elkészült italt.

Vodka bodza

A vodka narancs kistestvéréről van szó, tehát mind költségében, mind előállítása nehézségében a jól bevált vodka narancsra hajaz. A különbség csupán annyi, hogy narancslé helyett szénsavas bodzát öntsünk a vodkához, és voilá, máris kész a 40 százalék alkoholtartalmú “szörp”.

Nemes ital: az aszúesszencia
A borkedvelők egyik kedvelt mondása “Kis mennyiségben gyógyszer, nagy mértékben orvosság” komoly igazság tartalommal bír a Tokaji aszú, s különösen az aszúesszencia esetében. A borok királya nem csupán különleges zamata, hanem gyógyító ereje miatt is lett a királyok bora.

https://www.eletforma.hu/kitchen-aid

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

Receptek

OTTHON

Luxusvillák saját gáttal a Rómain

Nemsokára elkészül Budapest első minimál stílusú prémium villa-parkja a Római-parton, csupán pár méterre a Dunától!…

Öt tipp, amire nagyon figyelj, ha új növényt veszel!

Itt a tavasz és sokan ilyenkor új növényeket szereznek be a kertjükbe. Az eladónál gyönyörűnek tűnő virágok azonban…
1 / 346

CSALÁD

Esküvői etikett: mit illik és mit nem vendégként?

Esküvőre vagy hivatalos, de nem tudod, hogyan készülj fel a nagy eseményre? Már attól álmatlanul forgolódsz, ha eszedbe jut a nyári esküvőszezon, hogy mit is adj nászajándékba az…
1 / 138

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!