Facebook hozzászólás

Egyszerű falusi bablevesem az indiánoktól

Fehér, fekete, tarka – és ez mind bab, vagy másnéven paszuly. Tápértéte óriási, fehérjetartalma tízszer nagyobb, mint a krumplié. Az indiánok már ötezer éve termesztették, és akkor jött a globalizáció, a hódítók hajóin ripsz és ropsz az 1530-as években megérkezett Európába is hódító útjára. Ennyit a történelemről, vágjunk bele az egyszerű magyar bableves elkészítésébe. Érdemes egyszerre nagyobb lábasban készíteni, hogy jobban kijöjjenek az ízek, a felesleget pedig egyszerűen lefagyaszthatod.

Bableves, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Hozzávalók:

Elkészítés:

Előző este áztasd be a babot. Másnap tedd bele két liter vízbe, és kezd el főzni a babérlevéllel.

Tippek
Adhatsz hozzá füstölt csülök-, bőr- vagy húslét. Attól csak ízletesebb lesz. Gazdagíthatod csiperkével!

Ha félig kész, add hozzá a zöldségeket, amiker előzőleg hosszába vágtál. A zsírból és a lisztből készíts világos rántást, és add a leveshez. Tálaláskor adj hozzá egész pici cukrot, ecetet, tárkonyt, végül tejfölt. Persze ez már mind Csak ízlés kérdése!… Jó étvágyat!

Sonkakrémleves Stájerországból, csak Nektek!
Valójában egy zöldséglevesről beszélünk, amiben egy-két szelet, nem füstölt, hanem pármai tipusú, vagyis szárított sonka kerül, amit Auersbachban készítenek óriási sikerrel. A tejszín és a schnidling szinte előírás, ám a marhachips rátördelve egyszerűen mennyei! Ez utóbbira kiszáradt sonkavégek is tökéletesek! Ne lepődj meg, ismételhető otthon is!
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

OTTHON

Ásó, kapa, nagyharang – helyett az Égig érő fű

Most is bejött: a kevesebb több. Nagyon kevés időt tudunk otthon tölteni, de olyankor olyan jól esik kiülni a…

Ahol 15-25 millióért vehetünk házat

Habár tovább bővül a kereslet, és emelkednek az árak a Velencei-tónál, még mindig rendkívül versenyképes az…
1 / 345

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 141

HÍREK

1 / 1 130

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!