Facebook hozzászólás
428

Egyszerű francia karalábém

Használjuk ki, hogy ebben a szép nyári időben csak úgy tobzódhatunk a friss, hazai zöldségekben. A karalábé is a nagy kedvenceim egyike! A vadkáposztaként is ismert zöldség nem túl szép, de annál több benne az ásványi anyag, a kálium, a magnézim, a B1-, B2-, B6-, A- és C-vitamin. Fogyókúrázóknak egyenesen mennyei! Edd nyersen is! Nagyon egészséges!

Karalábé és szeletelve, Kép: pixabay
Karalábé és szeletelve, Kép: pixabay

Hozzávalók:

Elkészítés:

Hámozzuk meg, majd vágjuk laskára a karalábét. Dobjuk forró zsiradékra, jól forgassuk át. Sózzuk meg, majd fedjük le, hogy saját levében megpuhuljon. Kivajazott jénaiba öntsük, szórjuk meg az apróra vágott petrezselyemmel. Keverjük össze a tojássárgát a tejföllel, és öntsük rá! Mehet az egész a sütőbe! Látni fogod, ha kész, mert majd csak úgy mosolyog a rásült tejfölös tojás!

Töltött karalábé, az anyukám kedvence

Valami pompás dolog ilyenkor piacra menni! Egyszerűen már illatukkal elkápráztatnak a friss zöldségek! Karalábé, zöldborsó, petrezselyem, újkrumpli… egyszerűen már gondolatban is tobzódok, mi lehet belőlük. Anyukámnak ma is a friss karalábé az egyik kedvence! Ez az ő receptje, és nem fogtok benne a csalódni!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!