Facebook hozzászólás
1 037

Egyszerű kacsás költemény, ahogy Mártiéknál szeretik

Imádják a barátnőim a sült kacsacombot, mégsem sikerül nekik. Vagy kiszárad, vagy íztelen, vagy nem tudom mit csinálnak szegény párával… na, de most, itt a megoldás! Ez egy ízletes csoda, ami biztosan nyerő egy ünnepi estére, sőt, akár egy jó kis Valentin-napra is! Vágj bele nyugodtan, mert ezzel nem tévedhetsz!   

Sült kacsacomb krumplipürével és paradicsommal tálalva, Kép: László Márta Hozzávalók:

Sült kacsa sütés előtt a tepsiben a szalonnával, a hagymákkal, Kép: László Márta
Sütés előtt, Kép: László Márta

 

  • 4 kacsacomb
  • 3 fej vöröshagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 x 0,5 dl olívaolaj
  • 1 tk őrölt fehérbors
  • 2 tk őrölt majoranna
  • 1 tk őrölt köménymag
  • 3 tk só
  • 1 dl víz
Sült kacsacombok a tepsiben közelről, Kép: László Márta
Kép: László Márta

Elkészítés:

Vég egy kis tálat, és keverd benne össze a fűszereket, majd ezekkel jó alaposan dörzsöld be a toklászaitól is jól megtisztított kacsacombokat. Önts a tepsibe fél deciliter olajat, forgasd meg benne, hogy mindenhova jusson. Rakd rá a combokat, dobáld közé a nagyobb kockára vágott szalonnát, majd jöhetnek a négybe vágott vöröshagymák, egészben a fokhagymák! Jöhet a másik fél deci olaj, alá meg a víz. Fedd le a tepsit alufóliával, és mehet az egész a 180 fokos sütőbe kb. másfél órára. Ekkor vedd ki, szedd le róla az alufóliát, nézd meg, hogy elég puha e?  Ha igen, tedd vissza a sütőbe, és pirítsd ropogósra a tetejét! Tálald krumplipürével! Nem fogsz csalódni e „költeményben”!

Jól néz ki, ugye? De most mutatok egy másik receptet, az is az én specialitásom! Abban sem csalódott még senki! Próbáld ki!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!