Facebook hozzászólás
144

Egyszerű, kiadós, egészséges

Ennek a kínai jellegű ananászos csirkének rendkívül egyszerű az elkészítése, ne ijesszen meg senkit a sok hozzávaló. Az eredmény viszont egy könnyű, ízletes vacsora.

Hozzávalók

– 1 csirkemell

– 1 szál póréhagyma

– 1 kaliforniai paprika

– felkockázott ananász

– 10-20 szem mandula vagy pörkölt mogyoró

Egy csirkemellet falatnyi darabokra, csíkokra vágunk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pici liszttel és a vágódeszkán jól összegyömöszöljük. Egy serpenyőben vagy wokban olívaolajat forrósítunk és ebben pirosra sütjük a csirkecsíkokat. Amíg azok sülnek, felkarikázunk egy egész póréhagymát, és apró csíkokra vágunk egy kisebb kaliforniai paprikát (mindegy egyébként, hogy milyen márkájú a paprika, csak piros legyen), majd amikor a csirke szépen megpirult, hozzákeverjük a feldarabolt zöldségeket és együtt tovább pirítjuk. Nem kell puhára párolni, jobb ha kissé roppanós marad.

Hozzávalók a szószhoz

– 2 evőkanál méz,

– 5 evőkanál ketchup,

– 3 evőkanál rizsecet (borecet is jó helyette)

– 3 evőkanál szójaszósz,

– 5 dl ananászlé,

– 2 evőkanál étkezési keményítő,

– mokkáskanál ötfűszerkeverék,

– fél mokkáskanál őrölt gyömbér,

– 1 evőkanál cukor,

– késhegynyi szárított csili.

A hozzávalókat összekeverjük és ráöntjük a zöldséges csirkére. Kevergetve melegítjük, amíg besűrűsödik az étkezési keményítőtől. Vigyázni kell, nem szabad sokáig forralni, mert a keményítő ekkor elveszíti sűrítő hatását.

Végül ananászdarabokat és pirított mogyorót vagy mandulát keverünk az ételhez és illatos jázminrizzsel tálaljuk.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…

Penész megszüntetése páramentesítővel

Amikor légszennyezettségről beszélünk, elsősorban a kipufogógázra, az üvegházhatású szennyező anyagokra, a füstölgő…
1 / 3 453

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!