>
Facebook hozzászólás

Egyszerű palócleves, a téli csoda

Nagyon szeretünk jó kis tartalmas leveseket kanalazni ilyen téli időben. Nem véletlenül! Egyszerűen kívánjuk! Szerencsére a magyar konyha bravúros levesekkel szolgál. Ezt a receptet egy olyan tévés kolléganőmtől tanultam, aki nemcsak isteni levest tudott készíteni, hanem, csodálatosan ejtette ki anyanyelve szavait! Élvezet volt hallgatni, … hát még ezt a levest enni!

Palócleves, Kép: wikipedia
Palócleves, Kép: wikipedia

Hozzávalók: 

Elkészítés:

Megolvasztjuk a zsírt egy lábasban, és megpároljuk a hagymát, a paradicsomot és a paprikát. Most jöhet hozzá a báránycomb, a fokhagyma, a só, a bors, az őrölt fűszerkömény. Addig pirítjuk, amíg a hús ki nem fehéredik. Megszórjuk fűszerpaprikával, gyorsan elkeverjük, ügyelve arra, nehogy leégjen, és azonnal adunk hozzá kb. 2 dl vizet. Izesítjük a babérlevéllel, és fedőt rakunk rá. Ez a leves alapja. Ha úgy látjuk, hogy összeállt az egész, akkor adunk hozzá még mésfél liter vizet, és továbbra is fedő alatt főzzük tovább. Most jöhet hozzá a már elkockázott krumpli, a répák és a zöldbab. A tejfölt a liszttel csomómentesre elkeverjük. Adhatunk hozzá egy kis levest is, és úgy is keverjünk rajta egyet-kettőt, majd óvatosan az egészet visszaöntjük a levesbe. Ha már minden puha, megszórjuk az apróra vágott kaporral, és kész! Jó étvágyat!

Minden kutya Spílerbe megy Budán is
Benne van a rock, a féktelenség, a nyitottság, ugyanakkor a finom anyagok, a meghittség, a barátság – nos ez a Spíler Buda a MOM Parkban. Akár asszisztensként, akár igazgatóként dolgozol a környéken, találsz egy remek reggelit, gyors ebédet, üzleti löncsöt, vagy egy esti, baráti kidumálást náluk! Ott jó helyen vagy! A hétvégék pedig egyenesen mennyeiek a környékbelieknek! Az ebekről nem is beszélve!
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Élet fiatalkori demenciával

Az 53 éves Carolnál három évvel ezelőtt állapították meg a fiatalkori demenciát. Tizenöt éve él férjével, Malcolmmal boldog házasságban. Megmutatjuk, hogyan, mert nem ők az egyedüliek, akik ilyen…
1 / 212

CSALÁD

Sümi, a kisfiú, aki múzsa lett

Kisgyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond… De valóban így van? Nem igazán. Minden bölcsis és ovis életében gyorsan eljönnek azok a pillanatok, amikor muszáj saját magának…
1 / 140

HÍREK

1 / 1 163

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!