Facebook hozzászólás
850

APU EGYIK KEDVENCE

Egyszerű póréhagymás krémlevesem

Régen azt mondták, az készít krémlevest, aki nem tud főzni. Nos, ez mostanra megváltozott! A krémlevesek nemcsak világhódító útjukra indultak, hanem egyenesen trónt követelnek maguknak. Ráadásul a legegyszerűbb anyagokból készülhet lélekmelegítő, egészséges fogás, amit bátran adhatunk nagyon beteg embernek is!

Póréhagymás krémleves, Kép: László Márta
Kép: László Márta

Hozzávalók:

Elkészítés:

Zöldjével együtt megtisztítjuk, majd vékony karikákra vágjuk a póréhagymákat. Egy fazékban összeolvasztjuk a vajat és az olajat, rádobjuk a pórét, és megfonnyasztjuk. Megpucoljuk a fokhagymagerezdeket, apróra törjük vagy reszeljük, a póréhoz adjuk, majd 1-2 percig kevergetjük. Felengedjük 1,5 liter vízzel, beledobjuk a húsleveskockát, és a kockára vágott krumplit. Ha már puha a burgonya, az egészet öntsük a turmixgépbe, sózzuk borsozzuk, és jól pépesítsük össze. A művelethez a botmixer is jó! Tálaláskor díszítsük a tetejére szórt reszelt sajttal, egy kis petrussal, de kínálhatod pirított kenyérkockával, chilipehellyel vagy sonkachipsszel.

Jó étvágyat!

Kínai csirkemell póréhagymával

Kínai csirkemell póréhagymával, Kép: László-Márta
Kép: László-Márta

Már akkor szerettem a távol-keleti konyhát, amikor csak egymásnak küldözgetett receptes füzetekből ismerkedtem vele. Majd úgy hozta az élet, hogy ott tölthettem fél évet, és több ország gasztronómiai különlegességeit is végigkóstolhattam! Ma már nálunk is kapható szinte minden fűszer vagy alapanyag, azért néhány receptet némileg – úgymond – magyarosítottam -. Íme itt egy remekül sikerült példány



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!