Facebook hozzászólás
767

Eperfagyi, eperfagyi, hű de finom…

…Így szólt egykor a nóta. Akkor nem tudom miből készült, de ma így csinálom. Kellemes, lágy, ahogy a kertbe kiülve apránként elnyalogatja az ember, valami mennyei. Az eperfagyi azt jelenti, hogy visszavonhatatlanul itt a nyár – ha esetleg az elmúlt napok hőségéből nem jöttünk volna rá… 

Hozzávalók:

Eperfagyi, Kép: pixabay
Kép: pixabay
  • 20 dkg cukor
  • 2 dl víz
  • 2 dl szétturmixolt eper
  • 0,5 l tejszín
  • fél citrom leve
  • 1/2 dkg zselatin

Elkészítés:

Szirupot főzünk a cukjorból és a v ízből. Ha kész, hozzáadjuk turmixolt epret, a citromlevet és a feldott zelatint. Hagyjuk kihűni, majd tegyük a mélyhűtőbe. Amikor kezd kocsonyásodni, akkor verjük habbá a tejszínt, lágyan keverjük össze az egészet, és tálkába öntve, vagy dobozba rakva tegyük vissza a fagyasztóba. Isteni finom!

Édes Nosztalgia Újszászon
Túrógombóc torta, habos isler, joghurtos homoktövis fagyi… és ez csak három abból a napi 38-40 féle különlegességből, amit feltétlenül meg kell kóstolni a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Újszászon, a Nosztalgia Cukrászdában! Csak úgy hívogat a takaros, virágos kis parasztház a Mátyás király utcában. A mennyei illatok és a rengeteg vendég pedig elárulják, jó helyen járunk!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!