Facebook hozzászólás
683

Eperkrémes piskótarolád

Egy könnyed piskóta édes eperrel és mascarponéval maga a mennyország, próbáld ki te is, amint lehetőséged adódik rá. Piskótát sütni ugyanis egyáltalán nem ördöngősség.

Epres piskótarolád, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók:
5 db tojás
15 dkg kristálycukor
13 dkg liszt
2 dkg kakaópor
2 ek. olaj
Töltelék:
25 dkg mascarpone vagy natúr krémsajt
10 dkg fehércsokoládé
2 dl tejszín
50 dkg eper
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral fehéredésig kevertem, ez robotgéppel is 6-8 perc. A lisztbe belekevertem a kakaót, majd egy szűrőn át a krémhez adtam, és egy szilikonos lapáttal könnyedén beleforgattam. Jöhet az olaj, azt is elkevertem.
A gáztepsit leterítettem egy sütőpapírral, rásimítottam a piskóta tésztát. 180 fokos sütőben 8-10 percig sült. A tepsiből kivéve konyharuhára borítottam, eltávolítottam az aljáról a sütőpapírt, majd a konyharuha segítségével viszonylag szorosan feltekertem, és hagytam kihűlni.

A fehér csokoládét vízgőz fölött megolvasztottam, majd hagytam kicsit hűlni. Apránként hozzáadtam a krémsajtot, végül ment bele a tejszínhab is. Hozzákevertem az apróra kockázott epret. Néhány egész szem epret meghagytam, szintén a majd óvatosan visszatekertem. Tetejét porcukorral és gyümölccsel díszítettem.

Szuper egészséges epres süti
Persze, az édesség nem éppen az egészséges táplálkozás csúcsa, de ha már, akkor ez a süti a lehető legjobb, amit választhatunk. Gyümölcs és rostok – extra finom formában.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!