Facebook hozzászólás

Epres, eper lekváros brownie

A brownie-nak inkább csak a neve sugallja, hogy valami bonyolult édességről lenne szó, valójában rém egyszerű megsütni. Általában kis adagokban készül – ennél a receptnél is csak 15×25 cm-es a tepsi, amiben sül -, mert egy elég töményen csokoládés desszertet kapunk végeredményül, amiből egy-egy közepes kocka is bőven elég.

Epres brownie, Kép: Hajós Ágnes
Kép: Hajós Ágnes

Hozzávalók egy 15×25-ös tepsihez:
20 dkg étcsokoládé
2 ek kakaópor (holland)
10 dkg vaj + a tepsihez
4 tojás
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg liszt + a tepsihez
20 dkg eper
8 ek eper lekvár

Elkészítés:

A csokit és a vajat mikróban vagy vízgőz fölött felolvasztjuk, langyosra hűtjük. Hozzákeverjük a tojásokat, cukrokat, végül a lisztet. A masszát a kivajazott, -lisztezett (vagy szilikonos sütőlappal kibélelt) tepsibe simítjuk, a tetejére kanalazzuk az eperlekvárt, és elosztjuk rajta a negyedelt epreket. 180 fokos sütőbe toljuk 25-30 percre. Akkor jó, ha a széle már teljesen megsült, de középen még kicsit kocsonyás. Tepsiben , vagy a szilikonos lapról óvatosan lecsúsztatva kihűtjük, szeletelve tálaljuk.

 

Csoki szuflé, Kép: flickr.com
Kép: flickr.com

 

 

Ha ennek a csodás csokoládé szufflénak a receptje is érdekel, kattints a képre!

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

Receptek

OTTHON

Keresd a számlákat, ha társasházba költöznél!

Hamarosan már annak is utánanézhetnek a lakásvásárlók, hogy milyen anyagi helyzetben van a társasház, ahová…

Ne gyulladj be fölöslegesen!

Minden fűtési szezon előtt elengedhetetlen a tüzelő-fűtő berendezések ellenőrzése, karbantartása, ha kell javítása.…
1 / 348

HÍREK

1 / 1 153

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!