Facebook hozzászólás
635

Erika csókja – vetekszik az igazival

Mióta nyugdíjba ment kedvenc szomszédasszonyom, Erika, isteni sütiket készít az unokáknak. Mindig is nagyszerű finomságok kerültek ki a keze alól, de ez az édesség valami csodálatos! Mindig hoz kóstolót, de ez frissen csak úgy párolgott… vagyis, még le sem tette az asztalra a tányért, már el is elfogyott…

Erika csókja, Kép: László Márta
Kép: László Márta

Hozzávalók

a tésztához:

a habhoz:

  • 10 dkg cukor
  • tojássárgája
  • baracklekvár (vagy ami otthon van)
Ünnepi tiramisu – bűntudat nélkül
Nyakunkon az ünnepek, és ilyenkor még az egészségtudatos életmódot folytatóknak is kijár egy kis finomság. Ha Te is közéjük tartozol, akkor akkor most segítek! Léteznek olyan süteményporok, amivel pillanatok alatt csodást varázsolhatsz az ünnepi asztalra még akkor is, ha egyébként számolod a kalóriákat. Az aktív és tudatos életmód híveinek kifejlesztett brownie és muffin alapanyagok nem tartalmaznak hozzáadott cukrot, viszont magas fehérje- és rosttartalommal rendelkeznek. A könnyen elkészíthető, ötletes receptet Dudás Lili fitneszedző, életmód tanácsadó ajánlásával adom közre.

a tetejére:

  • hagyományos csokimáz tortabevonóból
  • 1 ek vaj

Elékészítés:

Habosra keverem a cukrot a vajjal, a tojássárgákkal. Hozzáadom a lisztet, a kakaóport, a sütőport, a diót, a birsalmasajtot és a kandírozott narancshéjat is. Tejet annyit adok hozzá, hogy a sűrűsége egy kevert tésztához hasonlítson. Simára keverem, majd egy 20×30 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöm. Először kb. 180 fokon sütöm, majd ha „feljött”, 150 °C-ra visszaveszem a hőt, és még 20 percig sütöm. Tűpróbával ellenőrizem, hogy teljesen megsült-e. Kiveszem, a sütőpapírt lefejtem, gyengén meglisztezem a tepsit, és visszarakom a tésztát. Sütés alatt a tojásfehérjéket 10 perc alatt gőz fölött kemény habbá verem a cukorral és egy csipet sóval. A végén még pár csepp citromlével is meglepem, hogy fényesebb legyen. A tésztát vékonyan megkenem a lekvárral, és még úgy melegen ráteszem a habot. Langyos sütőben 10 perc alatt készre szárítom. Kihűlés után a csokimázzal megfröcskölöm a tetejét. Mind a tíz ujjadat megnyalod! Jó étvágyat!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!