Facebook hozzászólás
644

Éva kedvenc csirkéje

Ha átütően fűszeres, csípős ízre vágyom, első dolgom, hogy leemeljem a harissa krémet tartalmazó üveget a kamrapolcról. A harissában az a legjobb, hogy önmagában is elegendő, hogy jobbá tegye az ételeket, de ha még adunk hozzá egyéb finomságokat is, verhetetlen ételt varázsolhatunk vele. 

Harisszában pácolt csirkemell, Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com
Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com

Hozzávalók két tányérhoz:

40 dkg csirkemell filé
1 evőkanál harissa paszta
1 teáskanál római kömény

1 mokkáskanál őrölt koriander
egy ujjnyi reszelt friss gyömbér
egy gerezd fokhagyma
1 teáskanál mustár
3 evőkanál olaj
1 citrom leve
chili paprika ízlés szerint
friss koriander zöld

Elkészítés:

Ennél az ételnél nincsenek különösebb szabályok. A húst falatnyi kockákra vágjuk, egy zacskóba beledobáljuk. Utána küldjük az egy evőkanál harissát, a citromlevet, egy löttyintésnyi olajat és azokat a fűszereket, amiket szeretünk. Nálam a koriander-római kömény-gyömbér trió verhetetlen. Ha ezek közül valamit nem szeretsz, hagyd ki, ha van más favoritod, tedd bele!

 Harissa paszta házilag
Hozzávalók: 8 db szárított chili, 3 gerezd fokhagyma összezúzva, fél teáskanál só, 1 teáskanál őrölt koriander, 1 teáskanál római kömény, 2-3 evőkanál olívaolaj Elkészítés: A chiliket meleg vízzel leöntjük, egy órán át áztatjuk, majd kinyomjuk a vizet belőlük. Aprítógépbe tesszük a fokhagymával, sóval, korianderrel és római köménnyel, és a géppel sűrű pasztává zúzatjuk.

A zacskóban alaposan összekeverjük a húst a pasztával és a fűszerekkel, és minél tovább hagyjuk állni, annál jobb.

Felforrósítjuk a wokot, öntünk bele két evőkanál olajat, majd a zacskó tartalmát beleöntjük a wokba, és a lehető legnagyobb lángon megsütjük a húst. Néhány perc elég neki. Ha szeretjük a kimondottan csípős ízeket, tálaláskor még tehetünk a tetejére chilit, koriandert, és adhatunk hozzá még egy kis citromlevet. Párolt rizzsel tálaljuk.

Friss húsgolyók keleti currys kalanddal
Két ember van. Az egyik szereti a curryt, a másik meg nem. Én a kedvelők közé tartozom. Először Svájcban ettem pikáns, ananászos currys csirkét. Elképesztően finom volt! Ezt a csodás fűszert azóta sem tudtam megunni! Jöjjön most egy húsgolyó, amit akár valamelyik karácsonyi partira is elkészíthetsz!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!