Facebook hozzászólás

Éva kedvenc csirkéje

Ha átütően fűszeres, csípős ízre vágyom, első dolgom, hogy leemeljem a harissa krémet tartalmazó üveget a kamrapolcról. A harissában az a legjobb, hogy önmagában is elegendő, hogy jobbá tegye az ételeket, de ha még adunk hozzá egyéb finomságokat is, verhetetlen ételt varázsolhatunk vele. 

Harisszában pácolt csirkemell, Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com
Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com

Hozzávalók két tányérhoz:

40 dkg csirkemell filé
1 evőkanál harissa paszta
1 teáskanál római kömény

1 mokkáskanál őrölt koriander
egy ujjnyi reszelt friss gyömbér
egy gerezd fokhagyma
1 teáskanál mustár
3 evőkanál olaj
1 citrom leve
chili paprika ízlés szerint
friss koriander zöld

Elkészítés:

Ennél az ételnél nincsenek különösebb szabályok. A húst falatnyi kockákra vágjuk, egy zacskóba beledobáljuk. Utána küldjük az egy evőkanál harissát, a citromlevet, egy löttyintésnyi olajat és azokat a fűszereket, amiket szeretünk. Nálam a koriander-római kömény-gyömbér trió verhetetlen. Ha ezek közül valamit nem szeretsz, hagyd ki, ha van más favoritod, tedd bele!

 Harissa paszta házilag
Hozzávalók: 8 db szárított chili, 3 gerezd fokhagyma összezúzva, fél teáskanál só, 1 teáskanál őrölt koriander, 1 teáskanál római kömény, 2-3 evőkanál olívaolaj Elkészítés: A chiliket meleg vízzel leöntjük, egy órán át áztatjuk, majd kinyomjuk a vizet belőlük. Aprítógépbe tesszük a fokhagymával, sóval, korianderrel és római köménnyel, és a géppel sűrű pasztává zúzatjuk.

A zacskóban alaposan összekeverjük a húst a pasztával és a fűszerekkel, és minél tovább hagyjuk állni, annál jobb.

Felforrósítjuk a wokot, öntünk bele két evőkanál olajat, majd a zacskó tartalmát beleöntjük a wokba, és a lehető legnagyobb lángon megsütjük a húst. Néhány perc elég neki. Ha szeretjük a kimondottan csípős ízeket, tálaláskor még tehetünk a tetejére chilit, koriandert, és adhatunk hozzá még egy kis citromlevet. Párolt rizzsel tálaljuk.

Friss húsgolyók keleti currys kalanddal
Két ember van. Az egyik szereti a curryt, a másik meg nem. Én a kedvelők közé tartozom. Először Svájcban ettem pikáns, ananászos currys csirkét. Elképesztően finom volt! Ezt a csodás fűszert azóta sem tudtam megunni! Jöjjön most egy húsgolyó, amit akár valamelyik karácsonyi partira is elkészíthetsz!
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Vágy és élvezet „azon túl” is

Öregedés és menopauza. A masszív változás ideje, ami hatalmas kihatással van a szexuális életre és az életminőségre. De, a változó tested egyben nagyszerű lehetőséget is kínál a szexuális megújuláshoz…
1 / 211

CSALÁD

Felelőtlen szülő lennék? Most kiderül!

Aggódik gyermekei online-biztonsága miatt a szülők 84%-a világszerte, mégis a csemeték egész gyermekkora alatt átlagban mindössze 46 percet fordítanak arra, hogy az online…
1 / 140

HÍREK

1 / 1 147

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!