Facebook hozzászólás

Fa is, fül is, gomba is! Na, mi ez?

Imádom a távol-kelti konyhát! Már akkor rajongtam érte, amikor még nem is ismertem a valódi wokok földjét. Szenzációs ízharmóniák tobzódtak egy pillanat alatt egykori konyhámban, a Váci úton! Soha nem lehet elfelejteni azt a kísérletező kedvet, és azt a rengeteg barátot, kollégát, akik boldogan rohantak kóstolni!

Hozzávalók: 

Fafülgombás rizs fekete tálban, piros alátéttel, Kép: László Márta
Kép: László Márta
  • 1 cs zacskós gyorsrizs (vagy használj bármilyen, gyomrodnak kedves rizst)
  • 1 tojás
  • 1 fél marék szárított fafülgomba
  • só, olaj
  • olívaolaj

Elkészítés:

Áztasd be a gombát legalább fél órára. Vigyázz, nagy tálba tedd, mert nagyon megszívja magát vízzel! (Tényleg nő, mint az a bizonyos gomba, de a kettőnek semmi közre egymáshoz!) Tedd fel a rizst főni, ahogy a dobozon feltüntették a gyártók. A fafülgombát vágd vékony csíkokra, de a kemény torzs részét dobd ki! A rizst vedd ki egy diónyi margarinra vagy egy kávéskanál olajra. Keverd össze, majd add hozzá a gombacsíkokat! Előmelegített tálban tedd a vendégeid elé! Önálló fogásként is remek! De azért ez a garnélarákos rizottó is megéri a pénzét! Jó étvágyat!

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Anya, kérem előre a jussomat!

Nemcsak a terhesség alatt, a tervezési időszakban is érdemes fokozni a folsavbevitelt! Vajon miért van az, hogy egy…

Nem százas, csak 99?

Becslések alapján napjainkban mintegy 200.000 honfitársunk szenved Alzheimer-kórban vagy valamilyen, különböző…
1 / 1 491

CSALÁD

Pénz van? Nyugi van? Hol írjam alá?…

Továbbra is a tisztességes fizetés a legfontosabb egy mai magyar munkavállalónak. Egy friss kutatásból azonban az is kiderült, hogy nőttek az igények. A tudatos munkavállalók…
1 / 138

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!