Facebook hozzászólás
971

NYÁR, GRILL, HAL! KELL ENNÉL TÖBB?

Faszénen sült pisztráng

Napok óta halra vágytam, ezen belül is grillezettre. Előkerítettem hát a tízéves öntöttvas grillsütőnket, kicsit kipofoztuk, faszenet izzítottunk és a fűszerezett pisztrángokat szép pirosra sütöttük. Így megy ez Pammer Líviáéknál! Hű, de jó nekik! Próbáljuk ki mi is!

Faszénen sült pisztráng, Kép: Pammer Lívia
Kép: Pammer Lívia

Hozzávalók:

Elkészítés:

A pisztrángokat előkészítettem. Alaposan megmostam, mivel már konyhakészen jutottam hozzá a belsőségek nem voltak benne. Lepikkelyezni nem szükséges, de aki úgy gondolja, enyhén átkaparhatja a hal bőrét.

A pisztrángokat sóztam, a fűszerekkel átdörzsöltem, megszórtam a sáfránnyal, és egy órára hűtőbe tettem. (Nem kell agyonfűszerezni, mert elnyomja a hal ízét.)  Ezalatt az idő alatt apróbb újburgonyákat megmostam, alufóliába csavartam és az izzó faszén közé helyeztem. Ez lett a hal körete a későbbiekben. Friss koktélparadicsomból, lilahagymából és snidlingből salátát készítettem, majd egy pár szelet cukkinit is a grillre helyeztem. Ezután a halak következtek, finom szaftosra és pirosra sültek, ám a bőre nem mindegyiken maradt meg szépen. A  faszén füstje kellemes ízt kölcsönzött a halaknak. Sülés közben kevés zsírral kenegettem  és többször átforgattam óvatosan a pisztrángokat. Tálaláskor a krumplikat az alufóliából kihámoztam, kettévágtam majd kevés vajat tettem közéjük. Igazi nyári grillebéd sült, könnyed halhússal, ínyenc fűszerezéssel és friss salátával.

Ajánlom szeretettel: Pammer Lívia

Tandori csirke a grillpartidra

Tandori csirke, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Olyan ez az étel az ázsiai országban, mint nálunk a pörkölt, vagy Spanyolországban a paella. Természetesen érvényes a mondás itt is, ahány ház, annyi féle változat. A minap láttam egy játékfilmet, amiben az indiai szakács saját kis speciális cserépkemencéjében készítette ezt a finomságot. Akkor döntöttem el, megmutatom nektek az én tuti receptemet!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!