Facebook hozzászólás
2 360

ROPOGÓS, ILLATOS

Félbarna házikenyér

Sokan gondolják úgy, hogy a járvány miatt otthon kéne kenyeret sütni. Pammer Lívia ad hozzá tippet, amikor ezt írja: mostanában ritkábban sütök búzalisztes házi kenyeret gluténérzékenységem okán, de tegnap bedagasztottam egy veknit. Illatos, ropogós és kívánatos lett, igazi piknikhangulat lett rajtam úrrá, sütöttem mellé angol- és húsos szalonnát, egy kevés lila hagymát szeltem hozzá, és élveztem az illatokat, a látványt.

Félbarna házikenyér, Kép: Pammer Lívia
Kép: Pammer Lívia

Hozzávalók:

Friss élesztő nem került pluszban  a tésztához mert teljesen friss öregtésztával dolgoztam így is szépen megkelt!

Elkészítés:

A liszteket kimértem a dagasztógép üstjébe, majd hozzáadtam az öregtésztát, a sót, a burgonyapelyhet, a lágy kacsazsírt és a langyos vizet, majd a géppel alaposan megdagasztattam . Kelesztőtálba tettem, ronggyal takartam, és húsz perc múltán lisztezett deszkán formáztam. Kicsit kinyomogattam óvatosan, majd fentről magam felé vekni formára igazítottam. Szilikonos sütőpapírra tettem, és jénaiban duplájára kelesztettem. A sütőt előmelegítettem 230 fokra, a veknit 3 helyen pengével bevágtam, majd egy kis vízzel megspricceltem és a jénai tetejét rátéve betettem a sütőtérbe. 10 perc elteltével a hőfokot 210 fokra mérsékeltem. 40-45 percig sült, a jénai tetejét az utolsó 5 percben levettem. (Kezekre vigyázni !) Rácson hűlt, illatozott.

Jó étvágyat és egészséget kíván hozzá: Pammer Lívia!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!