Facebook hozzászólás
1 717

FŐZELÉK ÉS FINOM

Finomfőzelék brokkolival és sült csirkemellel

Tegnap főzeléket kívántam és finomat. Lám, ez kerekedett ki Steffel Csaba konyhájából. Már érzem is az ízét a számban! Irány a konyha!

Finomfőzelék brokkolival és sült csrkemellel, Kép: Steffel Csaba
Kép: Steffel Csaba

Hozzávalók:

Elkészítés:

A brokkolit rózsáira szedjük; a szükség szerint megtisztított szárrészét pedig apró kockákra daraboljuk. A sárgarépát és a burgonyát szintén megtisztítjuk, és feldaraboljuk, a fokhagymát felaprítjuk.

Egy jó kanálnyi vajon finoman „lepirítjuk” a sárgarépát és a brokkoliszár-kockákat, hozzáadjuk a fokhagymát, elkavarjuk, aztán a burgonyát is hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk, majoránnával fűszerezzük, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi épp ellepi.

Amikor már haraphatóvá főtt a burgonya és a répa, a brokkoli-rózsákat is beletesszük, ismét felöntjük vízzel, hogy ellepje, és közepes lángon puhára főzzük. (A brokkoli-rózsák könnyen szét főhetnek, és akkor illúziórombolóan nézhetnek ki! Szerintem néhány perc elég neki, és ugyi itt sem baj, ha finoman roppanós marad!

A tejfölből és a lisztből habarást készítünk, amivel a főzelékünket besűrítjük; frissen reszelt szerecsendióval és kristálycukorral zamatossá tesszük.

Közben egyszerűen sóval, borssal ízesített csirkemell szeleteket sütünk, és a főzelékhez kínáljuk.

Jó étvágyat kíván hozzá az őrülten jó ételek tudója!

Brokkolival és kis bimbóval mire megyünk?

Brokkoli, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Bizonyos zöldségek csökkenthetik az érelmeszesedés és az ezzel összefüggésben a szív-érrendszeri betegségek kockázatát. Dr. Sztancsik Ilona, a Budai Kardioközpont kardiológusa, aneszteziológus, intenzív terapeuta szerint sosem késő egészségesebb szokásokat kialakítani és időben kell meggyőződni az érelmeszesedés mértékéről is.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!