Facebook hozzászólás
952

Firenzei szőlős pite

Az őszi hónapok finomsága ez a remek recept! Kelesztett tésztából és borszőlőből készítik ősi recept alapján Firenzében és környékén. Ez az egyik specialitása a Toscana Clubnak, ők küldték nekünk a „firenzei titkot”! 

Hozzávalók kb. 12 szelethez:

Firenzei szőlős pite egy nappali ebédlőasztalán, Kép: Toscan Club
Kép: Toscan Club
  • 250 g rétesliszt
  • 15 gramm élesztő
  • kb. 120 g ivóvíz
  • egy csipetnyi só
  • 7 evőkanál kristálycukor
  • 600 g borszőlő (itthon az oportói vagy otelló szőlő)
  • 7 evőkanál extra szűz olívaolaj
Elkészítés:

Az élesztőt a meleg vízzel és a liszttel elkeverjük és jól eldogozzuk, majd a masszát megsózzuk és 3 kanál olívaolajat, illetve 3 kanál cukrot hozzáadunk. Újra átgyúrjuk és kelni hagyjuk kb. 2 órán át úgy, hogy a kelt tészta nagysága duplájára növekedjen. A tésztát kinyújtjuk annyira, hogy a 25 cm átmérőjű sütőformába kétszer beleférjen. A kiolajozott sütőformába a tésztát középre helyezzük, egyenletesen megszórjuk az előzőleg megmosott szőlőszemekkel, meghintjük 2 evőkanál cukorral, majd a tészta kilógó részével betakarjuk a szőlős tésztát úgy, hogy 2 réteg tésztát kapjunk. A megmaradt szőlőszemekkel, a maradék cukorral és olívaolajjal újra meghintjük a tészta tetejét. Előmelegített sütőben 170 °C-on 15 percig, majd 150 °C-on készre sütjük.

Jó étvágyat kívánunk! Ha ízlett, kóstold meg ezt a tradicionális toscan száraz sütit is, amit most elkészíthetsz, és akár karácsonykor is kínálhatod vele a vendégeket! Ha pedig arra vagy kíváncsi milyen is az eredeti kóstold meg a Toscana Clubban, ahol más, hamisítatlan olasz sütit is megkóstolhatsz!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…

Penész megszüntetése páramentesítővel

Amikor légszennyezettségről beszélünk, elsősorban a kipufogógázra, az üvegházhatású szennyező anyagokra, a füstölgő…
1 / 3 453

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!