Facebook hozzászólás

KEDVENCÜNK

Házi kacsazúza pörkölten

Szívesen elnéznek a kacsazúza fölött az ínyencek a húsboltos pultnál. Pedig nincs igazuk! Ez valami csoda! Megmondom őszintén, eredendően én is kacsamellért mentem kedvenc baromfihúsosomhoz az erzsébeti piacra, de amikor megláttam a zúzát, nem tudtam ellenállni! A gyönyörű kacsamell csodás lett, és a zúza meg isteni! Sajnos elkövettem egy nagy hibát: csak fél kilót vettem…

Kacszúzapörkölt, Kép: László Márta
Kép: László Márta

Hozzávalók:

 

Elkészítés:

Felkockázzuk a hagymát, a paradicsomot, a paprikát és a zúzát. A zsíron először megdinszteljük a hagymát, majd rátesszük a fokhagymát, hozzáadjuk a paradicsomot, a paprikát és a köményt. Kb. 13 percig együtt pároljuk, majd hozzáadjuk a zúzát. Megsózzuk, és addig pároljuk, amíg saját levét el nem fövi. Most jöhet a pirospaprika, és azonnal egy kis víz, esetleg vörösbor. Fedő alatt addig pároljuk, amíg puha nem lesz. Az sem baj, ha többször kell vizet vagy bort aláönteni.

Krumplipürével tálaltam, mert beteg édesapám azt szereti, de bátran kínáljunk hozzá tarhonyát, galuskát vagy szarvacskatésztát!

Jó étvágyat!

Vörösborban sült kacsacomb zöldséges burgonyával

Vörösborban sült kacsacomb, Kép: Steffel Csaba
Kép: Steffel Csaba

Szakértőnk azt hitte, kedd van. Azután kiderült, hogy szerda. Na jó, akkor is kacsát készített… És milyen jól tette, mert most itt egy pompás fogás a hétvégére! Ebből aztán igazán ünnepi falatozás lesz!! Vágjunk bele!

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

Receptek

OTTHON

Több tízmillió haramia élhet a lakásodban

Magyarországon több mint 2 millió ember szenved allergiás megbetegedésben, amelyek közül a poratka által okozott…

Ne a pénztárcád, a kreativitásod legyen menő!

Egy egész évnyi hajtás kellett ahhoz, hogy rájöjjünk, semmire sincs szükségünk, csupán tartalmas együttlétre…
1 / 349

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 148

Napi ajánlataink

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!