Facebook hozzászólás

Fokhagymás egyben sült oldalas

Csodaszép friss sertéshúst vásároltam, ilyenkor a friss vágásból teletankolom a fagyasztót. Oldalast már olyan régen sütöttem, hogy kellőképpen itt volt az ideje egy újabb adag megsütésének. Előző este alaposan besóztam, fűszerekkel bedörzsöltem, másnap reggel pedig lassú tűzön porhanyósra sütöttem nádudvari sütőtálon.

Fokhagymás oldalas, Kép: Pammer Lívia
Kép: Pammer Lívia

Hozzávalók:

Elkészítés:

Az oldalast mindkét oldalán alaposan besóztam, a fűszerek keverékével alaposan bedörzsöltem majd egy éjszakát hűtőben pihentettem. Reggel egy kevés zsiradékot tettem a nádudvari cseréptál aljába, az oldalast felállítva beletettem, egy kenderzsineggel átkötöttem , 5-6 gerezd pucolt fokhagymát mellédobtam és lassan – 150-160 fokon – alsó felső sütéssel puhára, omlósra sütöttem. A végén feltettem a hőfokot 180 fokra, kicsit megpirítottam a külső részeket. Szaftos, omlós, ízekben gazdag sültet készítettem. Petrezselymes burgonyát és csemegeuborkát kínáltam mellé. Ilyen ínycsiklandó sorok után nincs mást tennünk, mint Pammer Livi tanácsára előkapni a nádudvari cseréptálat! Jó étvágyat!

Pizzás töltött golyók
Aki szereti a pizzát, a calzonet az ezt is szeretni fogja. Foszlós kelt tésztába burkolt házi pizzakrém sajttal turbózva szorosan egymás mellé sorakoztatva majd aranyszínűre sütve… ugye már érzed is a friss tészta és a fűszerek illatát? Pammer Livi receptje a délutáni váratlan vendégeidet is meglepi majd!
Facebook hozzászólás

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Erre alszunk egyet!

Baji Balázs, Cseh László, Jakabos Zsuzsanna, Gyurta Gergely, Kenderesi Tamás, Szatmári András, Barka Emese és még…

5 érdekesség a spermáról

Íme, 5 olyan információ a spermáról, amivel nem találkozik minden nap az ember, és amelyek között több meglepő is…
1 / 1 492

PÁRKAPCSOLAT

Ennyi volt! Lejárt a néma leventék ideje

Már senki sem kérdőjelezheti meg a férfi és a női agy működésének eltérését, mégis a párkapcsolati kommunikáció, az érzelmek közvetítése sokaknak okoz otthon gondot. Érdemes a különbségekre építve…
1 / 211

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!