Facebook hozzászólás

Fokhagymás, fehérboros fekete kagyló tagliatellével

A tengeri herkentyűk közül a kagylókat szeretem a legjobban, abból is a feketét, egy egyszerű fokhagymás-vajas tésztával könnyen a kedvemre lehet tenni. 

Fokhagymás fekete kagyló, Kép: receptguru.cafeblog.hu
Kép: receptguru.cafeblog.hu

Hozzávalók 2 főre:
kb. 10-14 db kagyló (itthon ezt legkönnyebben fagyasztva vásárolhatjuk meg, vagy frissen halpiacon)
1 dl száraz fehérbor
4 gerezd fokhagyma
5 dkg vaj
só, bors
friss petrezselyem
20-25 dkg hosszú metélt tészta (én tagliatellét használtam)

Elkészítés:
A tésztához felteszem főni a vizet. A fokhagymát vajon megpirítom, majd hozzáadom a kagylót és felöntöm a fehérborral. Ekkor a kagylók szépen kinyílnak. Sózom, borsozom, majd friss, apróra vágott petrezselyemmel megszórom. Azokat a kagylókat ki kell dobni, amelyek nem nyíltak ki. Félreteszem, amíg a tészta elkészül. A tésztát kifőzöm, leszűröm és összekeverem a kagylóval, majd forrón tálalom és fehérbort kínálok még mellé.

Kata többi receptjét itt találod.

Sajtos hot dog melegszendvics
Ötletes dolog összehozni a hot dogot és a meleg szendvicset, csak arra kell ügyelni, hogy a virsli jó minőségű legyen, és hús helyett ne szóját sózzanak ránk.
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Erre alszunk egyet!

Baji Balázs, Cseh László, Jakabos Zsuzsanna, Gyurta Gergely, Kenderesi Tamás, Szatmári András, Barka Emese és még…

5 érdekesség a spermáról

Íme, 5 olyan információ a spermáról, amivel nem találkozik minden nap az ember, és amelyek között több meglepő is…
1 / 1 492

HÍREK

1 / 1 140

Tészták

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!