Facebook hozzászólás

FINN FINOMSÁG

Fokhagymás kenyér

Északi rokonaink is híresek a takarékos konyha vezetéséről. Semmit nem dobnak ki, mindennek helye van. A megszikkadt kenyérből is kihozzák a legjobbat. Finn barátaimtól ezt a remek ötletet vettem át. Ezt kínálták a kerti grillezett kolbászkákhoz csakúgy mint a tartalmasabb levesekhez. Kézügyességet nem igényel, és bátran villoghatsz vele a barátok előtt is!

Fokhagymás kenyér, finn recept, Kép: pxhere
Kép: pxhere

Hozzávalók:

Elkészítés:

A kenyeret ujjnyi vastagra vágom, de csak a vekni utolsó harmadáig, vagyis az alja egyben marad! A vajat alaposan kikeverem a fokhagymával és a sóval, majd a szeleteket minden oldalról jól bekenem vele úgy, hogy jusson még körbe, kívülre is belőle. Az egészet alufóliába csomagolom, majd forró sütőbe dugom. Ha átforrósodott, a vajat jól beszívta, megbontom a tetejét, hogy még kicsit piruljon is.

Finn barátaim ezt kínálják mindenféle fogások kísérőjeként, de szerintem egy hűvös délután egy csésze teához is egészen kitűnő!

Mókás pulykamájas szendvics

Szendvicsfej, pulykamájas, Kép: gallicoop
Kép: gallicoop

Még a legegyszerűbb alapanyagokból is készíthetünk mutatós és étvágygerjesztő finomságokat, például vicces szendvicseket. Igazi meglepetések lehetnek tízóraira vagy vacsorára.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Pornó vagy szakértő?

Mindenki tanítja, senki sem csinálja - általában ebben a helyzetben találjuk magunkat, ha egy téma kapcsán tanácsra van szükségünk. Ha azonban a szexről van szó, megváltozik a felállás: mindenki…
1 / 211

Receptek

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 146

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!