Facebook hozzászólás
3 293

Fördős Zé – Anyu nyári csirkéje pirított krumplival

Az igazi gasztronagyágyúk nyárindító receptjeinek sorában most megint egy újdonság jön. Fördős Zé, az anyukájától kapott recepttel brillírozik ezúttal! Próbáljuk ki együtt! 

Fördős Zé nyari csirkéje, Kép: joy
Fördős Zé nyári csirkéje, Kép: joy

Hozzávalók (2 személyre):

A csirkéhez:

A pirított krumplihoz:

Így kell felültetni egy csirkét
Ezt az ételt, ha jól emlékszem, egy dél-amerikai főzős műsorból vettem, csak át alakítottam – írja Max. A lényege, hogy a sülés közben a felszálló sörös-fűszeres gőzben puhul a husika. Bátran állíthatom, hogy jó módszer. Én is használtam, csak akkor borosüveggel és újévi malaccal. Az is remekül sikerült!

Elkészítés:

A krumplit cikkekre vágjuk és sós vízben megfőzzük – de nem túl puhára, mert utána még sütni fogjuk! Leszűrjük, és hagyjuk hűlni, gőzölögni. Közben a paprikát kicsumázzuk, és hosszában nyolcfelé vágjuk, a paradicsomokból pedig kb. fél centi vastag karikákat vágunk. A csirkét kisebb szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és egy nagyobb serpenyőben kevés forró olajon jó alaposan körbepirítjuk, de csak 80%-osan sütjük át. Rádobjuk a paprikát, paradicsomot, sózzuk-borsozzuk, meghintjük pirospaprikával, és rázúzzuk a fokhagymát is. Felöntjük vízzel és tejszínnel, majd fedő alatt 7-8 perc alatt készre pároljuk. Egy másik serpenyőben kevés olajon jó pirosra sütjük az előfőzött krumplit, levesszük a tűzről, rádobjuk a vajat és a durvára vágott petrezselyemmel együtt átforgatjuk. Tálalhatjuk is a csirkével együtt. Jó étvágyat!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!