Facebook hozzászólás
1 183

Francia bableves

Kihasználva a hűvösebb időt készítettem egy kis levest. Nem különösebben szeretem a babételeket, de időnként, ilyen különleges stílusban nagyon tudok rajongani érte. A csúcs extra még benne a kecskesajtból készített pestó.

Francia bableves, Kép: receptguru.cafeblog.hu
Kép: receptguru.cafeblog.hu

Hozzávalók 4 személyre:
100 g paradicsompüré
200 g fejtett bab,melyet egy éjszakán át áztattam
1 szál angol zeller (szárzeller)
2 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
1/2 pohár extra szűz olívaolaj
1 szál sárgarépa
1/2 liter zöldség alaplé
100 g bacon
200 g burgonya

50 g vaj

Pestóhoz: 1 csokor friss petrezselyem szár nélkül, 50 g dió, 100 g kemény, érettebb sajt (én kecskesajtot használtam, de remek lehet a parmezán, vagy a Grana Padano is), kb. 200 ml olivaolaj, annyi, hogy sűrű pépet kapjak, 3-4 gerezd fokhagyma, só

Elkészítés:
A vajat és az olaj háromnegyedét felhevítem egy teflonserpenyőben. Az apróra vágott bacont, hagymát, zellert és répát összepirítom, majd hozzáadom az előre beáztatott babot és a paradicsompürét is, végül 1-2 merőkanálnyi alaplevet és így főzöm kb 20 percet. Felöntöm a többi alaplével, sózom, borsozom, ízlés  szerint babérlevéllel és zsályával is ízesítem és a zúzott fokhagymát is belekeverem. Amikor a bab már majdnem jó, akkor a kockára vágott burgonya is mehet bele. Kb. 15-20 perc alatt készre főzöm.

A pestóhoz a sajtot a dióval, fokhagymával és a petrezselyemmel robotgépben összetöröm, vagy készítheted mozsárral is, úgy kicsit tovább tart. Sózom és olajjal sűrű péppé keverem.

Mustárkapitány kedvence, Kép: receptguru.cafeblog.hu
Kép: receptguru.cafeblog.hu

 

 

 

Ez is Kata receptje, melynek elolvasásától már csak egy kattintásra vagy. Ha isteni mustáros húsra vágysz, kattints a fotóra!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!